Rövid hírek 2013.07.15.

Hertz elismerés

2013. június 19-én tartották a Business Excellence díjátadó  ünnepséget, ahol a Business Travellers olvasóinak szavazati alapján jutalmazták a legjobb szolgáltatókat.

GSZT Rövid Hírek

A 2013. évben ’A legjobb autókölcsönző’ kategóriában a Hertz Autókölcsönző kapta a legtöbb szavazatot!

„A legfontosabb számunkra, hogy pozitív visszajelzést kaptunk ügyfeleink elégedettségéről, hiszen folyamatosan dolgozunk azon, hogy a már meglévő és leendő ügyfeleink legmagasabb igényeinek is megfeleljünk!

Köszönjük szépen!”

Hertz Team

A díjat Kozák József, a magyarországi Hertz cégvezetője vette át.

*****

A Radisson Blu Béke Hotel nyerte az idei Business Excellence díjat

A Business Traveller olvasói szerint a budapesti konferenciahotel kategória legjobbja 2013-ban, az idén 100 éves Radisson Blu Béke Hotel lett. A szálloda igazgatója, Dömötör Miklós nagy büszkeséggel vette át a díjat a Business Traveller rendezvényén, hiszen ez az év különösen nagy jelentőséggel bír a szálloda életében.

Egyrészt májusban ünnepelték alapításának 100. évfordulóját, amelyet egy egész éven át tartó rendezvénysorozattal koronáznak meg, másrészt pedig ebben az esztendőben vezették be a nagy sikernek örvendő Brain Food koncepciót. A Radisson Blu séfjei és étrendkutatók által kifejlesztett alapelvek biztosítják, hogy a konferencia résztevőinek vércukorszintje ne ingadozzon, folyamatosan tudjanak koncentrálni egy egész napos meeting során is, így a speciális étkezés elősegíti a rendezvények sikerességét.

Ez az egyedi szolgáltatás hazánkban kizárólagosan a Radisson Blu Béke Hotel vendégei számára elérhető, ezzel úttörőnek számítanak a rendezvénypiacon, az elmúlt 100 évnek és vendégközpontú gondolkodásmódjuknak köszönhetően pedig nyugodtan elmondhatják, hogy számukra a tradíció és a megújulás egyaránt fontos.

*****

Bokréta-ünnep a Gyulai Várfürdőben

A Gyulai Várfürdő Kft. az Európai Unió  és a Magyar Állam társfinanszírozásával megépülő új, családi élményfürdő bokréta-ünnepét tartotta, éppen egy évvel az alapkőletétel után. A közel 2,4 milliárd forintos beruházás a tervek szerint 2013 őszén kerül átadásra.

Az új, fedett, közel 900 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező, 6.338 m2 alapterületű élménykomplexum kivitelezését egy háromtagú csoport végzi. A Swietelsky Magyarország Kft., a Modinvest Kft. és a Békés Drén Kft. vesz részt a megvalósításban. „A bokréta-ünnep a beruházás mérföldköveként egyben azt is jelenti, hogy a monolit vasbetonszerkezet a monolit vasbeton szerkezetű zárófödémmel elkészült, melyen már csak vasbeton-kozmetikai munkálatok zajlanak. Vannak olyan munkafolyamatok, melyek jelenleg is láthatóak, ilyenek pl. a függönyfalakat tartó acéltartó-vázszerkezetének kivitelezése, valamint vannak kevésbé látványos munkálatok, melyek a pincében készülnek pl. elektromos gépészet és épületgépészeti munkák.” – ismertette Molnár Ferenc, a Swietelsky Magyarország Kft. projektvezetője.

A két, már meglévő szabadtéri gyógymedence a részben föléjük húzott új árnyékoló előtetővel kapcsolja össze a gyógyulás élményét a monumentális szórakozás élményével. Az új komplexumban lévő egyik medence formája egy halra emlékeztet, ami nem véletlen. Igaz lehet a mondás: Élünk, mint hal a vízben! A számtalan élményelem – sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi, valamint rafting navigatour csúszda (rafting, melynek a csúszda falai szabnak határt), és wide slide (nagy átmérőjű) csúszda – a vízi világ rejtelmeibe vezeti be vendégeit. A vakmerő és rettenthetetlen vendégek próbára tehetik merészségüket a trambulinon, amelyről egy 4 méter mély ugrómedencébe csobbanhatnak. A kényelem sem marad el, hiszen az épület keleti részében pezsgőpadok, buzgárok és egy vízi bár elégíti ki a fürdőzők igényeit. Amíg a nagyok szórakoznak, hódolnak az izgalmas élvezeteknek, addig a kicsik a játszótereken lelhetnek lélegzetelállító kalandokra.

A Gyulai Várfürdő – a gyógyvíz miatt ide látogató vendégek mellett – várhatóan 2013 őszétől télen-nyáron várja a szórakozni, pihenni és kikapcsolódni vágyó családokat, fiatalokat az élményfürdő megépítésének köszönhetően.

*****

Már 333 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat

Újabb 12 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 333-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák  és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság legutóbbi ülésén 1 db 2*-os, 4 db 3*-os, 6 db 4*-os és 1 db 4* superior védjegyet adományozott.

A minősítést sikeresen megszerzett szállodák a következők:

  • 2* Hotel Lévai / Győr
  • 3* Hotel Panoráma / Balatonfüred
  • 3* Hunguest Hotel Platánus / Budapest
  • 3* Karos Boni Termál Hotel / Zalakaros
  • 3* Majerik Hotel / Hévíz
  • 4* Estilo Fashion Hotel / Budapest
  • 4* ETO Park Hotel **** Business & Stadium / Győr
  • 4* Forest Hills Biohotel & Golf / Zirc-Szarvaskút
  • 4* Hotel Vital / Zalakaros
  • 4* Lévay Villa Hotel / Miskolc
  • 4* Lion’s Garden Hotel / Budapest
  • 4* superior Hotel Nemzeti Budapest / Budapest

A minősítések tapasztalatai szerint a szállodák komoly erőfeszítéseket tesznek termék-szolgáltatás együttesük fejlesztésére és ezáltal a megcélzott kategória – csillagszám – elérésére.

Ez sok esetben nem feltétlenül anyagi ráfordítást esetlegesen új beruházást jelent, hanem a szolgáltatási kör bővítését, a színvonal emelését melynek eredményeként javul a hazai kínálat minősége.

A csillagot szerzett szállodák átlátható módon adnak biztonságot a vendégnek az elvárható minőség meghatározásában.

Az eddig regisztrált közel 500 szállodából 333 került minősítésre, mely a hazai szállodai kapacitás 45%-át fedi le.

*****

Újabb „négycsillag” Hajdúszoboszlón

A július 2-i alapkőletétellel elkezdődött a Provence Hotel**** megvalósítása Hajdúszoboszlón.

A projekthez a pályázó Provence Catering Kft. 883.666.323 Ft EU-s támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt keretében egy, az év minden napján emelt szintű  szolgáltatásokat nyújtó, – 22 db vendégszobából, 2 db apartmanból, étteremből, pihenő- és rekreációs egységekből álló – szálláshely, a „Provence Hotel****” kerül kialakításra Hajdúszoboszlón, melyet egészségügyi-prevenciós, egészségmegőrző- és rehabilitációs szolgáltatásokkal egészítenek ki. A projekt célja egy olyan szálláshely kialakítása az Észak-alföldi régióban, amely lehetőséget biztosít az exkluzív igényekkel rendelkező turisták számára egészségi állapotuk felmérésére, megőrzésére, javítására, az egészséges életmód gyakorlására, az átlagos tartózkodási idő meghosszabbításával. A fejlesztési programot a szakmai szempontoknak való maximális megfelelés érdekében elismert orvosokkal közösen dolgoztuk ki.

A projekt kiemelt célcsoportjai: 35-60 év közötti belföldi és külföldi egészségtudatos felső-, felső-közép osztályba tartozó célcsoport, felső- és középvezetők. A beruházás 15 új munkahelyet teremt a fürdővárosban.

A hotelben a tervek szerint a központban egy 160 négyzetméteres átrium lesz látható, olajfákkal és borostyánnal díszítve. A szállodában ezen felül egy előadóterem és egy étterem is kialakításra kerül, ezek befogadó képessége együttesen 100 fő.

Az 1 milliárd 263 milliós beruházás 70 százalékban EU-s támogatással valósul meg. A tervek szerint 2014 késő tavaszán megkezdheti működését a hotel.

*****

Mosoly nyaralás a Danubiusnál

A tavalyi jubileumi eseménysorozat keretében a Mosoly Alapítvány által támogatott kőbányai Éltes Mátyás Általános Iskola és Gyermekotthon hátrányos helyzetű tanulóit látta vendégül a Hotel Marina. A Danubius Szállodavállalat CSR tevékenysége jegyében a „Mosoly-nyaralás” idén is folytatódott, június közepén 12 kisdiák 4 tanár kíséretében érkezett a füredi szállodába. A gyerekeknek az első igazi meglepetés a Balaton látványa volt, mivel szinte kivétel nélkül most látták és fürödtek benne először. A strandolás mellett sok-sok élményben volt részük a kis nyaralóknak:

A Cerberos Állatvédő Egyesület tartott nekik egy interaktív előadást a felelős állattartásról, ami osztatlan sikert aratott. Talán erről nem is az elméleti anyag tehet, hanem a négy terápiás kutya, akik igyekeztek elnyerni a gyerekek szívét.

Támogatói ajándékokkal idén is megörvendeztették a gyerekeket: a Bioderma Kft., a Bonbonetti Choco Kft. valamint a Parfumerie Douglas Kft. is csatlakozott az immár tradicionális rendezvényhez.

A következő nap programja a balatoni hajókázás és a kisvonatos városnézés volt – természetesen a strandolás  és sok-sok játék mellett.

A gyerekek nagy meglepetésére Weisz Fanni érkezett hozzájuk látogatóba, aki kedvességével és közvetlenségével pillanatok alatt megszerettette magát a kis nyaralókkal. Mindannyian nagyon élvezték a közös kézműves foglalkozást és a póni lovaglást.

A „mosoly-gyerekekből” és a Hotel Marina dolgozóiból vegyesen összeállított foci csapatok is megmérkőztek egymással. Elismerésül a lelkes és kitartó focisták a meccs végén oklevelet kaptak.

A búcsúzás idén is nehéz és könnyes volt. A kicsik hamar belopták magukat a szálloda munkatársainak szívébe.

„Reméljük, ez alkalommal is sikerült felejthetetlen élményeket és boldog pillanatokat szereznünk!” nyilatkozta a Danubius Hotels Zrt. PR Igazgatója, Fodor-Kassai Mónika.

*****

Új üzemeltető a Hunor Hotel Budapestben

A Hunor Hotel Budapest üzemeltetését június 1-jétől a Hunor Part Hotel Kft. vette át. Az új üzemeltető sokéves szakmai tapasztalattal és kiváló referenciákkal rendelkezik a szállodaiparban, ami garancia az adott kategóriában elvárt minőség biztosítására és fenntartására, a termék és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésére.

Célkitűzéseik első lépéseként mára a szálloda szolgáltatásait a 3*-os színvonal elvárásainak megfelelő szintre emelték. A Hunor Hotel Budapest elérhetőségei változatlanok.

*****

Menetrend szerint érkeznek a finomságok

A több mint 20 éves Don Pepe étterem- és pizzéria lánc a Horalky ostyaszelet gyártójával és forgalmazójával közösen nagyszabású országos „kalandtúrát”szervez! 2013. július 3-tól egy egyedi díszítésű, 3 méter magas és 11 méter hosszú Don Pepe – Horalky busz járja a nagyobb vidéki városok, továbbá Budapest utcáit és tereit, megállónként számos kíváncsi vendéget gyűjtve. „Idegenvezető „Fittikém a kém” lesz, aki naponta többször jelentkezik be a Juventus és a helyi Rádiókban , és számos meglepetésről gondoskodik.” A buszon és a megállók környékén egyedi játékok, és feladatok várnak rád, amelyek garantáltan feldobják hétköznapjaidat.