A+ A A-

Az év házhoz szállító étterme verseny 2015

 • Kategória: Pályázatok
 • Írta: GSZT
 • Találatok: 826

Melyik lesz 2015. legjobb házhoz szállító étterme? – A Falatozz.hu ismét keresi az ország kedvenc házhoz szállító éttermeit. Az ételrendelő portál ezúttal is a közönségre bízza a döntést: a megrendelők voksai döntenek arról, hogy kié legyen az elismerés és a nyeremény.

Az év házhoz szállító étterme verseny 2015

A Falatozz.hu országos online ételrendelő portál 2014-ben találta ki, hogy létrehozza Az év házhoz szállító étterme versenyt, mivel hivatalosan mindaddig nem csaptak össze a kiszállító vendéglátóegységek. Pedig a közösségi médiában és a hírportálokon, blogokon egyre több szó esik a minőségi ételekről, a street foodról és az éttermek véleményezéséről. A take away kultúra töretlen sikere azt is jelenti, hogy a megrendelő joggal várja el, hogy ugyanolyan színvonalat, ízeket és kiszolgálást kapjon, mintha beült volna az adott étterembe. A tavalyi hiánypótló esemény után, a nagy sikerre való tekintettel tehát idén is kihirdettetik, hogy amelyik házhoz szállító étterem a legjobb szolgáltatást nyújtja, az elnyeri… ha nem is a királylány kezét, de a nemesi rangot, egy zsák aranyat (érő díjat) és a figyelem kereszttüzét.

Azok a makacs számok

A statisztikák is azt mutatják, hogy egyre többen és többet merünk online rendelni: az előzetes várakozásokat messze túlszárnyaló, 273 milliárd forintos nettó forgalom realizálódott a magyarországi e-kereskedelmi szektorban 2014-ben. Tavaly az európai átlagnál is jóval magasabb növekedést produkált a magyar e-kereskedelmi szektor. Ebből az online ételrendelés körülbelül 2,5-3%-ot tett ki.

Mindeközben nő az online kártyás fizetési arány is, ami nem meglepő annak fényében, hogy tavaly például csak az OTP SZÉP kártyások száma meghaladta a 800 ezret. A Falatozz.hu online ételrendelő portál adatbázisából egyértelműen látszik, 2015. első félévében a felhasználók 18,6 százaléka rendezte az ebédjét vagy vacsoráját SZÉP kártyával, illetve a rendelések összesen 16,7 százalékát fizették SZÉP kártyával. Továbbá átlagosan 2410 forintot költöttek SZÉP kártyával egy rendelés során.

A Falatozz.hu felmérése szerint nem csupán a SZÉP kártyás fizetés aránya nő, hanem a vasárnapi rendelésszám is. A boltzár ugyanis nem terjed ki a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységre, és az internetes ételrendelő portálok is ezen besorolás alá esnek. Ezek a weboldalak kényelmes kiskaput jelentenek, hiszen rajtuk keresztül rengeteg étterem házhoz szállítja készen és melegen a kívánt ételt. A portál két időszakot hasonlított össze: a törvény életbe lépése előtti – azaz a január 1. és március 14. közé eső – 10 vasárnapot, valamint az azt követő – azaz a március 15. és május 17. közötti –, szintén 10 vasárnapot. A törvény módosítása óta a hét utolsó napján az online rendelésszám 30%-kal nőtt, a forgalom pedig 37%-kal emelkedett.

A versenyről

A versenyre ingyenesen nevezhet minden Magyarországon működő, étel házhoz szállítással foglalkozó vendéglátó. Két kategóriában nevezhetnek 2015. október 19-től a kiazevetterme.hu weboldalon, illetve a Falatozz.hu Facebook oldalán (facebook.com/Etelrendeles). A pályázókra is ezeken a felületeken szavazhatnak a felhasználók, mindenki több vendéglátóra is szavazhat, de csak egyszer. A szavazás egy hónapig tart, 2015. november 1-től 30-ig. A legtöbb szavazatot szerzett pályázó lesz az adott kategória díjazottja.

Nem csak az elismerés jár a legjobbaknak, a díjazottak jutalomban is részesülnek. Kategóriánként értékes és praktikus ajándékokat ajánlottak fel a verseny szervezői. "A Falatozz.hu legjobb étterme 2015" cím nyertese egy 100.000 Ft értékű marketing csomagot kap a Falatozz.hu felajánlásával. A "Legjobb házhoz szállító étterem 2015" nyertesének díja pedig egy beszerzési csomag 200.000Ft értékben. A csomag tartalma 50.000 Ft értékben Gastro Prémium élelmiszer alapanyagok, 100.000 Ft értékben Thermotechnika konyhai berendezés és 50.000 Ft értékben Gastron csomagolóanyag kedvezmény.

A két fődíjon kívül a verseny végén minden településen és minden ételkategóriában nyertest hirdetünk, akik jogosultak egy éven keresztül a titulus használatára.

Ezt rendeli a magyar

2014-ben a rendelések átlagos kosárértéke 2033Ft volt, tehát a felhasználók általában vagy párban rendelnek, vagy a főétel mellé például desszertet és üdítőt is kérnek. Tavaly rendelések 31%-a volt pizza, azaz a magyarok harmada automatikusan pizzára gondol, ha ételt szeretne rendelni. A Falatozz.hu adatbázisából azt is kikutattuk, hogy melyek a legkedveltebb pizza ízesítések: nyert nem meglepő módon a Kívánság, majd a sort az anannászos-sonkás Hawaii pizza követi, utána sorakozik a Magyaros, a Sonkás, a Bolognai, illetve a Mexikói és Songoku (azaz sonka-gomba-kukorica) feltétes változat. Az eddigi 2015-ös adatok alapján jól látszik, hogy ez a sorrend idén sincsen másképp, tehát nem vagyunk kísérletező nép.

A legnépszerűbb ételkategória természetesen a pizza volt, az ezüstérmes a frissensült lett, a bronzérmes pedig a gyros. Csak ezután következik a sorban a desszert, az akciós kínálat és a hamburger. A legtöbbet rendelt desszert a palacsinta lett, ezt követi a somlói galuska, a gesztenyepüré, a mákos guba és a baklava. Hiába a legkülönfélébb desszert-trendek és divatos édességek, 2015-ben is éppen ugyanolyan gyakorisággal teszünk palacsintát a virtuális kosárba, mint azelőtt, úgyhogy hűségesek vagyunk a hagyományainkhoz. Összesítve – az ételkategóriáktól függetlenül – pedig a legkedveltebb ételnek a gyros tál számított, második helyen a palacsinta végzett, a dobogóra pedig még a hasábburgonya fért fel. Az összevont listán ezt követően szerepelt csak a kívánság pizza és kóla.

A kulisszák mögött: vicces megrendelések

A Falatozz.hu már a tavalyi verseny során összeszedte az addigi évek legszórakoztatóbb eseteit, legyen szó az éttermi diszpécserek vagy a megrendelők félreértéseiről és furcsaságairól. Az azóta eltelt egy év alatt is jócskán felhalmozódtak a hasonlóan mosolyra fakasztó történetek. 

Telefonos rendeléstovábbítás során elhangzott mulatságos beszélgetések:

Falatozz: …és lesz még 6db-os csokis minifánk.
Étterem: És milyen ízű legyen a csoki minifánk?
Falatozz: Ahogyan te is visszamondtad, csokis…
Étterem: Bocsi, új vagyok!

Étterem: „Kérsz még valamit?”
Falatozz: „Tudod, hogy nem én vagyok a megrendelő.”
Étterem: „Jah, tényleg, akkor jó étvágyat az ebédhez!”

Falatozz: 2db sajtburger lesz.
Étterem: Sajtburger?
Falatozz: Sajtburger.
Étterem: Nekünk olyan nincsen. Csak Sajtos hamburger.
Falatozz: Gondolom, az ugyanaz... nem?
Étterem: Sajtburger csak a McDonald's-ban van, nálunk Sajtos hamburger kapható.

Megrendelők okozta mosolyok:

 • Egy férfi Hawaii pizzát kért, de ananász és sonka nélkül.
 • Azt is furcsálltuk, amikor egy Extra hamburgert rendeltek az alábbi megjegyzéssel: „paradicsom, hagyma, uborka, saláta és mustár NÉLKÜL kérném”. Így kevésbé tűnt extrának…
 • Az egyik megrendelő az emelet/ajtó rubrikát eldöntendő kérdésnek fogta fel, és beírta, hogy ajtó.
 • Kaptunk egy bosszús panaszlevelet, miszerint „félbe volt hajtva a pizza és úgy volt megsütve”, végül utánajártunk, és kiderült, hogy az illető calzonét rendelt (ami töltött pizzát jelent).
 • Egy kevésbé átgondolt megjegyzés a pizzánál: „pepperoni helyett kukoricát kérnék felszeletelve” (még jó, hogy nem kért mákos palacsintát is)
 • Kapukódhoz írt instrukciók: „lábbal belököd” és „az ajtógomb le van törve a lépcsőház ajtón, használd a postaládát, ha be akarsz jönni”
 • Egy hölgy felhívta a Falatozz.hu diszpécseri számát, de kiderült, hogy egy konkrét éttermet szeretett volna elérni. Amikor szembesítettük vele, hogy téves számot hívott, méltatlankodva így reagált: „És akkor megmondaná, hogy miért az ön számát hívtam fel?”
 • Az a megrendelő, aki közismerten a legtöbb pizzát rendeli a Falatozz.hu-n, egyszer odaírta a megjegyzésbe, hogy „Nem vagyok dagadt :D”
 1. Gasztro
 2. Szálloda
 3. Turisztika
 4. GSZT+
A húsgolyó az év street food-ja

A húsgolyó az év street food-ja

A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának az idei V. Food Truck...

Magyar sörpremier a MALTeR beerstroban

Magyar sörpremier a MALTeR beerstroban

„Kocsmaételek az utca emberének – kézműves sör mindenkinek!” - vallja a tulajdonos, Révész...

Átadták az első Gourmet-díjat

Átadták az első Gourmet-díjat

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látog...

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi sör

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi…

Száz hektoliterrel, vagyis 10 százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott hazánkban 2...

Több Gluténmentes Dupla Sajtburgert árusító McDonald’s

Több Gluténmentes Dupla Sajtburgert árus…

E héttől már országosan 35 McDonald’s® étteremben kapható a Gluténmentes Dupla Sajtburger....

Bővül az Orbis hálózata Romániában

2017 harmadik negyedév végén nyitja meg kapuit az első Bukaresten kívüli Mercure szálloda,...

Repülőtéri szállodát fejleszt a Budapest Airport és a WING Zrt.

Repülőtéri szállodát fejleszt a Budapest…

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező  szállodájának időkapszu...

Harc az ízületi fájdalmak ellen

Harc az ízületi fájdalmak ellen

A Danubius Hotels szállodavállalat Health Spa Resort szállodái csatlakoznak a 20. Nemzeti ...

Megújult és kibővült a Corvin Hotel Budapest

Megújult és kibővült a Corvin Hotel Buda…

Bár a IX. kerület mindig is határos volt az V. kerülettel, 20 éve még senki nem gondolta v...

Slágergyanús sárkánydalok

Slágergyanús sárkánydalok

Az idei nyáron a Tintanyúl-rajongók garantáltan sárkánybálban fognak mulatni.

Élet, halál, roham motor- Open Road Fest adománygyűjtés

Élet, halál, roham motor- Open Road Fest…

Az Open Road Fest idén a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatja. A fesztivál célja: egy ú...

Egy hét és startol az Open Road Fest

Egy hét és startol az Open Road Fest

Már csak hetet kell aludni és végre mindenki megkapja a magáét: rock legendák, hajnalig ta...

16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Scorpions, Guns’N’ Roses, AC/DC, Deák Bill Gyula, Gesarol, Auróra, Easy Blues (SK) – zenei...

A Sisi Alapítvány rendezvényei Gödöllőn

A Sisi Alapítvány rendezvényei Gödöllőn

Az idei rendezvényeinket Erzsébet királyné 180. születésnapja, valamint a Koronázás 150-ik...

13 éves a Wizz Air

13 éves a Wizz Air

13 éve emelkedett a levegőbe a Wizz Air első menetrend szerinti járata. Az elmúlt években ...

Adj egy ötöst!

Adj egy ötöst!

Fél évtizede működik a Legfittebb Munkahely Program. Ez idő alatt több mint 80 vállalat, i...

Indul a Tourism Social Media Awards

Március 24-ig nevezhetik a magyar hotelek és turisztikai szolgáltatást nyújtó szervezetek,...

25 éves a Nagybani Piac

25 éves a Nagybani Piac

A Budapesti Nagybani Piac részesedése 40 százalék körüli a friss hazai zöldég-gyümölcs kis...

1200 légiutas-kísérőt toboroz az easyJet

1200 légiutas-kísérőt toboroz az easyJet

Egyedülálló lehetőség nyílik meg sok fiatal előtt, hiszen Európa legnagyobb diszkont légit...

Új csomagolásban a lime-menta ízzel bővülő NaturAqua Emotion

Új csomagolásban a lime-menta ízzel bővü…

A tiszta víz színéhez közelebb álló, kékes-türkiz árnyalatú palackra vált a NaturAqua Emot...

Egészség híradó

"A természet mindig tökéleteset alkot" – Szentgyörgyi Albert

Egészség híradó

Látogasson el Kyäni egészség oldalunkra!

Eseménynaptár

NOVEMBER 2017
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Blue Bell Travel

Blue Bell Travel

Előfoglalási kedvezmények és folyamatos akciók. Több száz ajánlat az év minden napján ...részletek

Apróhirdetések

National pénztárgép

Eladó gyönyörű múlt századi NATIONAL...

bővebben...

GSZT hírlevél

Kövesse a GSZT szakújság híreit emailben! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
A GSZT hírlevelét havonta küldjük ki.

Népszerű GSZT+

Hirdetés

Top Szálloda

Top Gasztro

TOP Turisztika

Bejelentkezés vagy Fiók létrehozása