A+ A A-

Rövid hírek 2013.08.05.

  • Kategória: Rövid hírek
  • Írta: GSZT
  • Találatok: 1052

Újabb vonzerő Kecskeméten

A Dél-Alföld egyik legismertebb technikai sportlétesítménye a kecskeméti BirizdoKart Gokart pálya, melynek üzemeltetője a Biancoop Zrt. Célja, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ideérkező  vendégek magas minőségű szolgáltatásokat tudjanak igénybe venni egész évben. A fejlesztés negyedik üteme is megkezdődött, szabadtéri jégpálya kerül kialakításra a főépület mellett, melynek átadása várhatóan 2013. december.

GSZT rövid hírek

Jelen fejlesztés eredményeként a jégkorongozás, korcsolyázás, illetve a téli szezont követően a teniszezés technikai feltételeit is magas szinten biztosítják.

*****

Norbi kiszállt az Update-ből

Olyan piacra készül, ahol a neve már nem fontos.

A tavaly még a tőzsdére lépést tervező  Norbi Update International Kft.-ből kiszállt a Schobert házaspár, de egyúttal új zrt-t is alapított – írja a Napi Gazdaság.

Az 5 millió forint törzstőkével májusban bejegyeztetett Norbi Update Europe Zrt.-t egy hónappal később át is keresztelték Update1 Europe Zrt.-re. A cég immateriális javak kölcsönzésével, bolti vegyes kiskereskedelemmel, előadó-művészettel, testedzési szolgáltatással foglalkozik többek között – hasonlóan Schobert korábbi cégeihez.

Schobert Norbert a lapnak elmondta, hogy a Norbi Update márka ezentúl Update1 lesz, és termékeivel még több országban jelenik majd meg, ahol a neve nem érdekes.

A céginfo.hu adataira hivatkozva a lap azt is megjegyzi, hogy a fitneszguru több cégben volt már érdekelt, öt felszámolással, egy-egy pedig végelszámolással, illetve átalakulással szűnt meg.

*****

Étteremben önkielégített, keresik a férfit

A budapesti V. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, írja a police.hu.

A közlemény szerint a férfi július 16-án délután öt óra körüli időben az ötödik kerületi Királyi Pál utca egyik vendéglátóhelyén önkielégítést végzett. A férfiról a vendéglátóhely biztonsági kamerája felvételt készített.

*****

12 órán át oltották a parajdi sóbányát

Eloltották a parajdi sóbányában keletkezett tüzet, senki sem sérült meg, de a turisták még néhány óráig nem térhettek vissza a gyógykezelésre kialakított tárnákba, mondta Sebestyén József főmérnök.

Nyolcszáz látogatót evakuáltak Székelyföld egyik leglátogatottabb idegenforgalmi létesítményéből, amikor néhány szinttel az idült légúti betegségek kezelésére 120 méteres mélységben kialakított kezelőközpont alatt füstöt észleltek. A főmérnök szerint a tűz rövidzárlat miatt keletkezhetett.

„Ez egy szűk, kétszer kétméteres szellőztető tárna, ebben volt egy földréteg, amely fel volt fával dúcolva tíz méteren. Ez a szerkezet gyulladt meg, leégett és összedőlt. Azért volt nehéz eloltani a parázstömeget, mert nagy volt a hő. Ötven palack poroltó nem ért semmit, aztán gyorsan elárasztottuk azt a részt vízzel" – mondta a 12 órát igénylő oltásról a főmérnök.

A parajdi sóbányában, ahol Európa legnagyobb sótartaléka található, a július-augusztusi csúcsidényben napi háromezer ember is megfordul, a látogatók felét teszik ki azok, akik naponta több órás gyógykezelésre járnak a sótárnákba.

*****

A The Three Corners Hotels második magyar szállodája

A Boutique Hotel Bristol**** tulajdonosaival aláírt megállapodást követően a budapesti székhelyű The Three Corners Europe Hotel Management Kft. 2013. augusztus 1-jén átveszik a Hotel Bristol**** vezetését és üzemeltetését.

A kiváló szolgáltatásairól ismert Hotel Bristol****, kevesebb, mint öt évvel ezelőtt boutique hotelként nyitotta meg kapuit, az azóta eltelt idő alatt erős piaci pozíciót sikerült elérnie a legjobb négycsillagos budapesti hotelek között.

A rendkívül elegáns belső megjelenésű Hotel Bristol**** 49 különböző típusú modern, jól felszerelt szobát kínál vendégei számára, valamint egy hangulatos reggeliző, bár, fitness sarok és két, teljeskörűen felszerelt tárgyalóterem igyekszik kielégíteni a vendégek minden igényét.

"A Boutique Hotel Bristol**** átvételével, kevesebb, mint hat hónap alatt a második budapesti hotel is bekerült a The Three Corners Hotels & Resorts fejlesztési portfóliójába, mely tökéletesen illeszkedik cégünk stratégiai elképzeléseihez. A szálloda vezetésének és napi működtetésének feladata a The Three Corners Europe Hotel Management Kft-re hárul majd" - mondta el Lambrecht Didier, a The Three Corners vezérigazgatója.

A The Three Corners Hotels & Resorts számos más szálloda üzemeltetésében vesz részt és közel 3000 szoba tartozik a lánchoz, főként 4 csillagos kategóriában.

/Turizmus Online/

*****

Peta Četvrtina (Ötödik Negyed) - Új étterem Zágrábban

Dino Galvagno, híres horvát szakács, aki a radikális konyháról és a “Prasac” (Malac) étterméről ismert, forradalmi újításokat vezetett be a zágrábi gasztro-színen. Most valami még ambíciózusabbal és izgalmasabbal tér visssza. A Peta Četvrtina (Ötödik Negyed) az ő új, régóta várt projektje, ahol helyi ételeket modern módon készítenek el szezonális alapanyagokból, amelyeket kis családi termelőktől szereznek be. Kezdetben minden ételnek felismerhető, jellegzetes íze van, hogy aztán váratlanul meglepje Önt az ízek és textúrák váratlan kombinációja. A borlap is szintén egy meglepetés. A szokásos bestsellerek helyett természetes, biodinamikus borok kombinációit kínálja, amelyek Horvátország különböző régióinak helyi pincészeteiben készültek. Minden, ami a Peta Četvrtinahoz kötődik, nagyon különleges és gondosan kidolgozott, valamint ugyanazt a történetet követi, ellentétben a zágrábi éttermek zömével, akiknél pontosan ez hiányzik - egyedi elképzelés és eredeti történet, amely követőkre talál.

*****

Bor és nő

Az idei, 22. Budavári Borfesztivál kiemelt figyelmet fordít a szebbik nem szerepére a borkészítésben. Mára sok kiváló bor megszületése és piacra kerülése fonódik össze tehetséges hölgyek nevével, az általuk képviselt pincészettel. A szeptember 11-15. között megrendezésre kerülő fesztiválon megkülönböztető embléma hívja fel a figyelmet a standfelirat mellett. Az Oroszlános udvarban „Bor és Nők” standot és kis színpadot állítanak fel, amely az egész rendezvény alatt várja az érdeklődőket. A 26 hölgykiállító egy-egy borát lehet majd itt kóstolni, a borász hölgyek is beszélnek róluk. Ennek a kis területnek a házigazdája a Pannónia Női Borrend lesz; számtalan színes programmal készülnek a fesztiválra. Okostelefon alkalmazás segíti a hölgy kiállítók standjait érintő bortúra útvonalának megismerését. További figyelmesség a hazai hölgyeknek, hogy minden nap az első 2000 hölgylátogatónak ajándékkal kedveskednek.

A Borfesztivál külföldi díszvendége Portugália lesz.

  1. Gasztro
  2. Szálloda
  3. Turisztika
  4. GSZT+
A húsgolyó az év street food-ja

A húsgolyó az év street food-ja

A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának az idei V. Food Truck...

Magyar sörpremier a MALTeR beerstroban

Magyar sörpremier a MALTeR beerstroban

„Kocsmaételek az utca emberének – kézműves sör mindenkinek!” - vallja a tulajdonos, Révész...

Átadták az első Gourmet-díjat

Átadták az első Gourmet-díjat

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látog...

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi sör

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi…

Száz hektoliterrel, vagyis 10 százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott hazánkban 2...

Több Gluténmentes Dupla Sajtburgert árusító McDonald’s

Több Gluténmentes Dupla Sajtburgert árus…

E héttől már országosan 35 McDonald’s® étteremben kapható a Gluténmentes Dupla Sajtburger....

Bővül az Orbis hálózata Romániában

2017 harmadik negyedév végén nyitja meg kapuit az első Bukaresten kívüli Mercure szálloda,...

Repülőtéri szállodát fejleszt a Budapest Airport és a WING Zrt.

Repülőtéri szállodát fejleszt a Budapest…

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező  szállodájának időkapszu...

Harc az ízületi fájdalmak ellen

Harc az ízületi fájdalmak ellen

A Danubius Hotels szállodavállalat Health Spa Resort szállodái csatlakoznak a 20. Nemzeti ...

Megújult és kibővült a Corvin Hotel Budapest

Megújult és kibővült a Corvin Hotel Buda…

Bár a IX. kerület mindig is határos volt az V. kerülettel, 20 éve még senki nem gondolta v...

Slágergyanús sárkánydalok

Slágergyanús sárkánydalok

Az idei nyáron a Tintanyúl-rajongók garantáltan sárkánybálban fognak mulatni.

Élet, halál, roham motor- Open Road Fest adománygyűjtés

Élet, halál, roham motor- Open Road Fest…

Az Open Road Fest idén a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatja. A fesztivál célja: egy ú...

Egy hét és startol az Open Road Fest

Egy hét és startol az Open Road Fest

Már csak hetet kell aludni és végre mindenki megkapja a magáét: rock legendák, hajnalig ta...

16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Scorpions, Guns’N’ Roses, AC/DC, Deák Bill Gyula, Gesarol, Auróra, Easy Blues (SK) – zenei...

A Sisi Alapítvány rendezvényei Gödöllőn

A Sisi Alapítvány rendezvényei Gödöllőn

Az idei rendezvényeinket Erzsébet királyné 180. születésnapja, valamint a Koronázás 150-ik...

13 éves a Wizz Air

13 éves a Wizz Air

13 éve emelkedett a levegőbe a Wizz Air első menetrend szerinti járata. Az elmúlt években ...

Adj egy ötöst!

Adj egy ötöst!

Fél évtizede működik a Legfittebb Munkahely Program. Ez idő alatt több mint 80 vállalat, i...

Indul a Tourism Social Media Awards

Március 24-ig nevezhetik a magyar hotelek és turisztikai szolgáltatást nyújtó szervezetek,...

25 éves a Nagybani Piac

25 éves a Nagybani Piac

A Budapesti Nagybani Piac részesedése 40 százalék körüli a friss hazai zöldég-gyümölcs kis...

1200 légiutas-kísérőt toboroz az easyJet

1200 légiutas-kísérőt toboroz az easyJet

Egyedülálló lehetőség nyílik meg sok fiatal előtt, hiszen Európa legnagyobb diszkont légit...

Új csomagolásban a lime-menta ízzel bővülő NaturAqua Emotion

Új csomagolásban a lime-menta ízzel bővü…

A tiszta víz színéhez közelebb álló, kékes-türkiz árnyalatú palackra vált a NaturAqua Emot...

Egészség híradó

"A természet mindig tökéleteset alkot" – Szentgyörgyi Albert

Egészség híradó

Látogasson el Kyäni egészség oldalunkra!

Eseménynaptár

NOVEMBER 2017
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Blue Bell Travel

Blue Bell Travel

Előfoglalási kedvezmények és folyamatos akciók. Több száz ajánlat az év minden napján ...részletek

Apróhirdetések

National pénztárgép

Eladó gyönyörű múlt századi NATIONAL...

bővebben...

GSZT hírlevél

Kövesse a GSZT szakújság híreit emailben! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
A GSZT hírlevelét havonta küldjük ki.

Népszerű GSZT+

Hirdetés

Top Szálloda

Top Gasztro

TOP Turisztika

Bejelentkezés vagy Fiók létrehozása