A+ A A-

Rövid hírek 2014.02.05.

  • Kategória: Rövid hírek
  • Írta: GSZT
  • Találatok: 1165

Erzsébet program Harkányfürdőn is

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében pályázatot hirdetett nyugdíjasok részére, mely során lehetőségük nyílik gyógyfürdőkbe szóló ingyenes belépőjegyek elnyerésére.

GSZT Rövid Hírek

A pályázati felhívás szerint – a Békés és Bács-Kiskun megyeiek kivételével – a Harkányi Gyógyfürdővel jár a legjobban az a nyugdíjas, aki a 60. életévét betöltötte, öregségi nyugdíja nem haladja meg a 147 000 Ft-ot, illetve más szociális üdülési programra nem nyújtott be igénylést. Sikeres pályázat esetén ugyanis Harkányfürdőn 28 alkalomra szóló ingyenes belépési lehetőséget nyerhet, míg a programban szereplő többi fürdő csomagjai ennél kevesebb kúrát tartalmaznak.

A pályázatok elkészítéséhez minden érdeklődő számára segítséget nyújtanak az alábbi helyszíneken: Harkányi Művelődési Ház, Tourinform Iroda, Harkány Város Önkormányzata(Műszaki osztály).

A pályázáshoz elengedhetetlen a NYUFIG igazolás (öregségi nyugellátásban részesülők 2013. évi havi nyugellátás megállapítását tartalmazó igazolás), a személyes okmányok, valamint a regisztrációhoz egy érvényes email-cím.

*****

Budapest a szerb Putovanja za dvoje utazási magazinban

A legfrissebb felmérés adatai szerint is szeretik Magyarországot a szerb turisták. A Magyar Turizmus Zrt. továbbra is kiemelt szerepet szán a déli szomszédos országokban folytatott marketingaktivitásoknak. A társaság kezdeményezésére 6 oldalas cikk jelent meg Magyarország turisztikai kínálatáról Szerbiában a 15 ezer példányszámú „Putovanja za dvoje" színes utazási magazin január-márciusi számában. Az írás fókuszában Budapest, mint a legközelebbi metropolisz, valamint a magyarországi gyógy- és termálfürdőzési lehetőségek állnak.

A Magyar Turizmus Zrt. 2011-2012-ben vizsgálta Magyarország, mint turisztikai desztináció imázsát Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában. A kutatásból kiderül, hogy a déli szomszédos országok turistáinak Magyarországról először Budapest, a fűszeres ételek, a főváros nevezetes épületei (például az Országház és a budai Vár), illetve a dunai hidak jutnak az eszébe. Azok, akik ellátogatnak Magyarországra, elégedetten távoznak. A vendégek különösen elégedettek a szolgáltatások ár–érték arányával, a szállodai kínálattal, a gasztronómiával, az ország és Budapest szépségével, gazdag kulturális kínálatával. A turisztikai motivációval érkezők között magas a rokon- és barátlátogatások aránya mindhárom piac esetében, de fontos motiváció az egészségturizmus, a kulturális és a városi turizmus, illetve a vásárlás is. A felmérés szerint a három ország közül Szerbiából számíthatunk a legnagyobb forgalomra. A Magyar Turizmus Zrt. 2011 óta van jelen intenzívebben Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában, amelynek eredményei már jelentkeznek a kereskedelmi szálláshely statisztikákban, és a kutatás feltárta, hogy mely területekre fókuszálva kell tovább erősíteni a marketingtevékenységet.

A városi és a kulturális turizmus mellett a jövőben a tematikus utak és a wellness-turizmus, megfelelő promóció esetén a hivatásturizmus, illetve a fiatalokat megcélzó termékek, például a fesztiválok számíthatnak növekvő keresletre a déli szomszédos országokban.

*****

Magyarország Közép-Európa legjelentősebb turisztikai vásárán

Idén január 16. és 19. között, több mint 70 ország 700 kiállítójának társaságában vett részt hazánk Közép-Európa legnagyobb szabadidős és utazási vásárán, a bécsi FERIEN Messén (www.ferien-messe.at). A négynapos, rangos turisztikai seregszemlén a Magyar Turizmus Zrt. 25 hazai társkiállítóval, a „Magyarország – több, mint amit várt" (az osztrák piacon „Ungarn – überraschend mehr"), koncepció és szlogen jegyében prezentálja hazánk gazdag turisztikai- és kulturális kínálatát. A frissen elkészült Magyarország-imázsfilm újszerűen lendületes és dinamikus képi elemeihez igazított 120 m2-es nemzeti stand 4 napon keresztül fogadta a szakmai és nagyközönségi látogatókat. A vásár első napján az MT Zrt. ausztriai képviselete partner partit is szervezett a magyar standra az osztrák sajtó és az utazási irodák számára.

Ausztria az egyik legfontosabb és népességarányosan számítva a legnagyobb küldőpiacunk. Az elmúlt években az osztrák látogatók átlagosan évi 120 milliárd forintot költöttek Magyarországon, amelynek nagy része turisztikai célú költés volt. A jól fizető osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forintot 'fizetnek be' a hazai költségvetésbe.

Tavaly novemberben, az MT Zrt. téli kampányának indulásakor, Ausztriából egy hónap alatt több mint 75 ezer vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyek. Ez minden idők legjobb novemberi beutazó forgalmának számít, s jól mutatja a szomszédos piacban rejlő potenciált. Ennek megfelelően a magyar kiállítók bizakodva tekintenek a 2014-es szezon elé.

Az idei bécsi turisztikai vásár fókuszában az egészségturizmushoz köthető turisztikai ajánlatok és szolgáltatások, valamint a 2014-es év olyan kiemelt hazai fesztiváljainak népszerűsítése áll, mint például a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Ez utóbbi szorosan kapcsolódik a Budapest téli vendégforgalmát élénkítő Budapest Winter Invitation turisztikai kampányhoz, amelyről szintén naprakész információkat kaptak a magyar standon érdeklődök. Az elmúlt években sikerrel követett marketingkoncepció alapján kelet-magyarországi szolgáltatók is hangsúlyos jelenléttel mutatták be ajánlataikat az utazási vásáron. Az osztrák piacon Kelet-Magyarország komoly rejtett tartalék, mert az Ausztriából érkező vendégek számára Magyarország Dunától keletre eső területe még 'titkos tippnek' számít.

A bécsi FERIEN Messén a magyar bemutatkozás nyitánya annak a közel 40 elemből álló programsorozatnak, amely az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Collegium Hungaricum, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában zajlik 2014 első felében Ausztria nagyvárosaiban.

*****

Új MISZ honlap

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége értesíti partnereit, hogy www.idegenvezetes.hu magyar nyelvű honlapját megújította.

Várja az idegenvezetők és idegenforgalmi cégek, szövetségek, partnerek látogatását, kapcsolatfelvételét a honlapon keresztül is.

*****

Új járatot indít Budapestről a Transavia

Új járatot indít Budapestről a Transavia holland diszkont légitársaság, áprilistól Párizs-Orly légikikötőbe is el lehet jutni a cég repülőgépeivel - olvasható az Airline Routes repülésszakmai oldalon.

A Transavia France április 15-től heti kettő, május 13-tól heti három járatot indít Budapestről Franciaország fővárosába. A járatokat az Air France-tól bérelt Airbus A320-asokkal teljesítik.

A társaság ezen kívül tavasztól Isztambulba, Rómába, Malagába, Prágába és Pisába indít járatokat Orly-ról.

Az 1966-ban alapított Transavia az Air France-KLM-csoport tagja. Flottájuk 34 darab Boeing 737-es repülőgépből áll, amelyekkel 88 desztinációra repülnek. Budapestről a Transavia jelenleg Rotterdamba indít járatokat hetente háromszor.

/MTI/

*****

KIállítás és új mobil appllikációk a turizmus fellendítéséért

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán harmadik, utolsó évéhez érkezett a határokon átívelő „SAGITTARIUS - A helyi szintű örökségek vállalkozásának elindítása: az erők egyesítését szolgáló stratégiák és eszközök, a terület védelme, a kulturális értékek mobilizálása, a tapasztalatok továbbvitele” c. projekt. A nemzetközi összefogással megvalósuló közös munka célja, hogy feltérképezze a délkelet-európai régió területén fellelhető kulturális, épített, természeti és szellemi örökségek tárházát, és az ezekkel kapcsolatos vállalkozásokat is ösztönözze elindulásukban. A Főiskola részvétele a projektben jelentős lépést jelent hazánk örökségmenedzsmentjének európai szintű felzárkóztatása felé.

Az utolsó félévben az elmúlt évek, hónapok munkája nyomán megvalósuló eredmények egy négynapos nemzetközi konferencián kerülnek bemutatásra 2014 április 11-14. között Olaszországban (Alto Basento), ahol a szakma képviselői mellett a nagyközönség is megismerheti a 8 ország (Görögország, Olaszország, Bulgária, Románia, Moldova, Horvátország, Magyarország és Szlovénia) együttműködésének végeredményét: azt a 110 örökségi helyszínt, amely immár nem csupán a valóságban, de virtuálisan is elérhető lesz bárki számára. A kiállítás bemutatja a helyszíneket, a hozzájuk kapcsolódó mobil applikációk segítségével pedig bárki személyes igényeire szabott módon szerezhet további információkat, ismerhet meg további érdekességeket. Ezáltal az eddig kevésbé ismert, vagy éppen – szó szerint – unalomig ismert desztinációk teljesen új arcukat mutathatják meg, és a látogatókedvet növelve jelentősen hozzájárulnak a helyszínek turizmusának fellendítéséhez. A mobil applikációk mellett természetesen a közösségi média, a mikroblogok és egyéb internetes fórumok is fontos szerepet játszanak a projekt eredményeinek népszerűsítésében.  Mindez együttesen valódi közösségi tájékoztatást tesz lehetővé, ami egyben az egyes örökségi helyszeneken működő vállalkozások sikerének garanciája is lehet; hiszen minden sikeres vállalkozás kulcsa a vendégek igényeinek ismerete, hogy aztán ehhez igazodva lehessen kialakítani a vállalkozás által nyújtott szolgáltatásokat.

*****

Megújult a kerékpárút-hálózat a Fertő tó magyar oldalán

Befejeződött a Fertő tó menti, mintegy 21 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat korszerűsítése - tájékoztatta Reisch Gábor, a nemzeti park igazgatója az MTI-t.

Hozzátette, hogy a felújítást követően, amelyre 450 millió forintot biztosított a kormány, az út felveszi a versenyt az osztrák kerékpárutakkal.

A támogatás felhasználását a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának vezetésével alakult konzorcium végezte, amelynek tagja többek között 9 Fertő tó menti település is. A fejlesztés során először egy egységes kerékpáros táblarendszert építettek ki, ezt követte az útfelület felújítása - mondta az igazgató.

A Fertő tó körülkerékpározásához a magyar oldalon szükség van még új utak építésére. A hiányzó mintegy 14 kilométeres szakasz uniós forrásból valósul majd meg. Erre a konzorcium még tavaly 700 millió forintot nyert a regionális operatív program keretében, a munkálatok tavasszal kezdődhetnek - tette hozzá a nemzeti park igazgatója.

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő (KDNP) azt emelte ki, hogy a korábban önkormányzati tulajdonban lévő Fertő tó menti kerékpárutak nem újulhattak volna meg kormányzati segítség nélkül

  1. Gasztro
  2. Szálloda
  3. Turisztika
  4. GSZT+
A húsgolyó az év street food-ja

A húsgolyó az év street food-ja

A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának az idei V. Food Truck...

Magyar sörpremier a MALTeR beerstroban

Magyar sörpremier a MALTeR beerstroban

„Kocsmaételek az utca emberének – kézműves sör mindenkinek!” - vallja a tulajdonos, Révész...

Átadták az első Gourmet-díjat

Átadták az első Gourmet-díjat

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látog...

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi sör

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi…

Száz hektoliterrel, vagyis 10 százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott hazánkban 2...

Több Gluténmentes Dupla Sajtburgert árusító McDonald’s

Több Gluténmentes Dupla Sajtburgert árus…

E héttől már országosan 35 McDonald’s® étteremben kapható a Gluténmentes Dupla Sajtburger....

Bővül az Orbis hálózata Romániában

2017 harmadik negyedév végén nyitja meg kapuit az első Bukaresten kívüli Mercure szálloda,...

Repülőtéri szállodát fejleszt a Budapest Airport és a WING Zrt.

Repülőtéri szállodát fejleszt a Budapest…

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező  szállodájának időkapszu...

Harc az ízületi fájdalmak ellen

Harc az ízületi fájdalmak ellen

A Danubius Hotels szállodavállalat Health Spa Resort szállodái csatlakoznak a 20. Nemzeti ...

Megújult és kibővült a Corvin Hotel Budapest

Megújult és kibővült a Corvin Hotel Buda…

Bár a IX. kerület mindig is határos volt az V. kerülettel, 20 éve még senki nem gondolta v...

Slágergyanús sárkánydalok

Slágergyanús sárkánydalok

Az idei nyáron a Tintanyúl-rajongók garantáltan sárkánybálban fognak mulatni.

Élet, halál, roham motor- Open Road Fest adománygyűjtés

Élet, halál, roham motor- Open Road Fest…

Az Open Road Fest idén a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatja. A fesztivál célja: egy ú...

Egy hét és startol az Open Road Fest

Egy hét és startol az Open Road Fest

Már csak hetet kell aludni és végre mindenki megkapja a magáét: rock legendák, hajnalig ta...

16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Scorpions, Guns’N’ Roses, AC/DC, Deák Bill Gyula, Gesarol, Auróra, Easy Blues (SK) – zenei...

A Sisi Alapítvány rendezvényei Gödöllőn

A Sisi Alapítvány rendezvényei Gödöllőn

Az idei rendezvényeinket Erzsébet királyné 180. születésnapja, valamint a Koronázás 150-ik...

13 éves a Wizz Air

13 éves a Wizz Air

13 éve emelkedett a levegőbe a Wizz Air első menetrend szerinti járata. Az elmúlt években ...

Adj egy ötöst!

Adj egy ötöst!

Fél évtizede működik a Legfittebb Munkahely Program. Ez idő alatt több mint 80 vállalat, i...

Indul a Tourism Social Media Awards

Március 24-ig nevezhetik a magyar hotelek és turisztikai szolgáltatást nyújtó szervezetek,...

25 éves a Nagybani Piac

25 éves a Nagybani Piac

A Budapesti Nagybani Piac részesedése 40 százalék körüli a friss hazai zöldég-gyümölcs kis...

1200 légiutas-kísérőt toboroz az easyJet

1200 légiutas-kísérőt toboroz az easyJet

Egyedülálló lehetőség nyílik meg sok fiatal előtt, hiszen Európa legnagyobb diszkont légit...

Új csomagolásban a lime-menta ízzel bővülő NaturAqua Emotion

Új csomagolásban a lime-menta ízzel bővü…

A tiszta víz színéhez közelebb álló, kékes-türkiz árnyalatú palackra vált a NaturAqua Emot...

Egészség híradó

"A természet mindig tökéleteset alkot" – Szentgyörgyi Albert

Egészség híradó

Látogasson el Kyäni egészség oldalunkra!

Eseménynaptár

NOVEMBER 2017
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Blue Bell Travel

Blue Bell Travel

Előfoglalási kedvezmények és folyamatos akciók. Több száz ajánlat az év minden napján ...részletek

Apróhirdetések

National pénztárgép

Eladó gyönyörű múlt századi NATIONAL...

bővebben...

GSZT hírlevél

Kövesse a GSZT szakújság híreit emailben! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
A GSZT hírlevelét havonta küldjük ki.

Népszerű GSZT+

Hirdetés

Top Szálloda

Top Gasztro

TOP Turisztika

Bejelentkezés vagy Fiók létrehozása