Runway Run a repülőtéren újratöltve

Runway Run a repülőtéren újratöltve

Egyre többen regisztrálnak a Budapest Airport nagyszabású nemzetközi futóversenyére, a Runway Run-ra, amit idén szeptember 15-én rendeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt 1. (13R/31L jelzésű) futópályáján.

Runway Run a repülőtéren újratöltve

A jótékonysági futáson, amelyre már több mint harminc országból érkeztek nevezések, egy brit gyermek egészségügyi- és Magyarországon a fogyatékkal élő fiatalok „Suhanj Alapítványát” támogatják a résztvevők.

Idán már harmadik alkalommal rendezi meg a Budapest Airport az Európában is egyedülálló, Runway Run elnevezésű nemzetközi futóversenyét, amely az elmúlt években nagy sikert aratott a légiközlekedési szakmában. A Runway Run-on 5 és 10 kilométeres távon lehet indulni és van lehetőség váltófutásra is. A versenyen indulók között egyebek mellett a leggyorsabb légitársaság, a leggyorsabb repülőtér, a leggyorsabb repülési hatóság és más kategóriákban is osztanak díjakat. Az idei verseny legnagyobb támogatója – nyilván nem véletlenül – az európai repülőgép gyártó konzorcium, az Airbus Industries lett.

Bár a Runway Run-on elsősorban a légiközlekedéshez köthető futók és csapatok részvételére számítanak, a nevezés nyitott számos más terület képviselői előtt is, hiszen például a tavalyi versenyen ott volt több budapesti nagykövetség, a nagy hazai autógyárak, bankok és más vállalatok képviselői is. Csak az Egyesült Államokból húsznál több futó indult, de szép számmal érkeztek versenyzők Nagy-Britanniából, Írországból, Lengyelországból és más európai államból is. A verseny résztvevői közül természetesen nem hiányozhattak a hazai sportélet kiemelkedő képviselői, így olimpiai bajnok vízilabdázóink és kajak-kenusaink is együtt futottak a hazai média sztárjaival és a neves újságírókból álló médiacsapatokkal.

Az idei Runway Run 2015. szeptember 5-én szombaton 11.00 órakor rajtol a ferihegyi 1. futópályán, amit erre az alkalomra repülőgépek helyett futócipőkkel koptatnak a versenyzők. A versenyre még egy hónapig lehet nevezni a www.bud.hu/runwayrun weboldalon keresztül. A Budapest Airport még korlátozott számban elfogad szponzori jelentkezéseket is a nemzetközi légiközlekedési futóverseny támogatói közé.