Közel húszezren látogattak ki a Budapesti Pálinkafesztiválra

Közel húszezer látogatót vonzott a belvárosba költözött Budapesti Pálinkafesztivál. A pünkösdi hétvége során az év meggypálinkája fogyott a legjobban, a legnépszerűbb program pedig a Rézangyal blendelő kurzusa volt, ahol az érdeklődők saját kezűleg és ízlés szerint házasíthattak pálinkát. A legtöbben Péterfy Bori koncertjére buliztak az Erzsébet téren.

Budapesti Pálinkafesztivál - Erzsébet tér

Az új helyszín és a pünkösdi hétvége sokakat kicsalogatott az Erzsébet térre, a Budapesti Pálinkafesztiválra

„Élet költözött a belváros szívébe, az Erzsébet tér parkjába. Örömmel fogadtuk, hogy a pünkösdi szünet ellenére nemcsak a fővárosból, de Budapest környékéről is ellátogattak a rendezvényre ” – mondta Maros Róbert, a Pálinkafesztivál tulajdonosa.

Az év meggypálinkája és a Márton és lányai párlatok fogytak legjobban a Budapesti Pálinkafesztiválon

A közel húszezer érdeklődő az év meggypálinkáját kedvelte leginkább, amelynek 1500 díszes palackjából közel ezer már a helyszínen elfogyott. A többit a fesztivál után a PálinkaShop-ban lehet megvásárolni. A pálinkaházak közül a Márton és lányai volt a legnépszerűbb: a többszörös Destillata és Hundest verseny-t nyert pálinkaház bonyolította a legnagyobb forgalmat a négy nap alatt.

A zenei programok terén sem lehetett panasz a kínálatra: számos stílusirányzat bemutatkozott a fesztivál színpadán. Legtöbben Péterfy Bori & Love Band bulijára voltak kíváncsiak, de sokak örömére fellépett a ghánai születésű énekesnő, Sena, a Beatles dalokat saját értelmezésben játszó Belmondo, a ska, latinos és cigányzenei vonalon mozgó Intim Torna Illegál és a jazz irányából a tánczene felé nyitó Zséda is.

A Pálinkafesztivál látogatóinak ezúton mond köszönetet a nyirokdaganattal küzdő kislány, Vivien édesanyja. A rendezvény alatt ugyanis komoly adomány gyűlt össze a kislány gyógykezelésére.

A pálinkafesztivál legnépszerűbb újítása a Rézangyal blendelő kurzusa volt

A fesztivál legnépszerűbb újítása és programja a Rézangyal blendelő kurzusa volt, ahol négy nap alatt közel százan „vizsgáztak le” pálinkaházasításból. Az újdonsült „mesterek” 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihették haza egyedi párlatukat.

Az októberi Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál vendégpárlata a rum lesz, ahol a pálinkák mellett a Karib-térség gasztronómiai különlegességeit lehet majd megkóstolni. A rendezvény az eredeti helyszínén, a budai várban várja a látogatókat.