9000 kilométerről szállított alapanyaggal készült a Metro

A SIRHA Budapest látogatói a Metro standján különleges előadásokon ismerhették meg a speciális halalapanyagokat, amelyek több ezer kilométerről, többek között a Japán mélytengerből érkeznek a Metro-ba.

9000 kilométerről szállított alapanyaggal készült a Metro

Romain Vincent, a Metro Kereskedelmi Kft. kínálati igazgatója kerekasztal-beszélgetésre invitálta a Bocuse d’Or Hungarian Selection döntőjét már izgatottan váró szakmai újságírókat, akik mindent megtudhattak a verseny történetéről, lebonyolításáról, a magyar esélyekről és az idei döntős alapanyagokról, amiket a Metro Kereskedelmi Kft. biztosít.

Az érdeklődők megtudhatták, hogy a Bocuse d’Or Hungarian Selection tétje, hogy ki képviseli hazánkat az európai finálén, ahonnan egyenesen a 2015-ös lyon-i világdöntőbe kvalifikálhatja magát. Romain Vincent nagy reményeket fűzött a magyar sikerhez, bízva abban, hogy Széll Tamás 2013-as eredményét is túlszárnyalhatjuk.

Ehhez, mint elmondta a Metro minden támogatást megad a felkészülés és a verseny során is, amelynek mind hazai mind nemzetközi szinten szakmai partnere. A Bocuse d’Or a professzionalitás, a minőség és a szakma világversenye, amely az elérhető legmagasabb minőségről szól. A gasztronómia kiemelkedő eseményének sarkalatos pontja a legjobb halalapanyagok megléte, éppen ezért egyedülálló termékkínálatának és minőségi követelményeinek köszönhetően évek óta, itthon és világszerte a METRO biztosítja a piacon elérhető legkiválóbb és minőségileg kifogástalan alapanyagokat.

„A METRO halválasztéka igen széles, édesvízi halakból 30 féle, míg tengeri élőlényekből 70 féle (homár, kagylók, osztrigák, csigák, tintahal stb.) található meg kínálatukban. A tengeri halak 48-72 órán belül érkeznek a halászati helyekről az áruházakba, az édesvíziek pedig pár órán belül; a Bocuse d’Or verseny három terméke Franciaországból (Belon osztriga); Skociából (Bouchot kagyló), és a japán mélytengerből érkezik, így a magas nyomás alatt élő szénhal 9000 km-t utazva kerülhet a mérlegre, majd később a versenyfogások közé” – árulta el a Metro Kereskedelmi Kft. kínálati igazgatója.

„A magyar csapat felkészülése szempontjából rendkívül fontos volt, hogy a tréning ideje alatt is elérhetővé tettük számukra az európai döntő halalapanyagait. Így mesterszakácsaink már most az európai döntő listája szerint készülhetnek. Ez a körülmény nem minden résztvevő ország számára biztosított. A támogatás a hal alapanyag biztosításán túl a tréninghelyszín biztosítására is kiterjed, melynek a Metro Gasztroakadémia adott otthont, emellett a nagykereskedelmi áruházlánc versenyen különdíjat ajánlott fel a legjobb halfogást elkészítő séfnek” – tette hozzá Romain Vincent.

A Bocuse d’Or Hungarian Selection március 12-én, szerdán a SIRHA Budapest kiállításon került megrendezésre, ahol kiderült, hogy a hat versenyző közül Molnár Gábor nyerte el a lehetőséget, hogy májusban, Stockholmban, az európai finálén versenybe szálljon a 2015-ös lyoni döntőbe jutásért.