Borra sör az idei Vince Budapesten

Borra sör az idei Vince Budapesten

Idén első ízben vesz részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Rendhagyó módon, a március 3-5. között megrendezett VinCE Budapest lesz a Sörszövetség 2016-os, „Sör mi több” eseménysorozatának nyitó helyszíne. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan páratlan sör és étel párosok mutatkoznak be, amelyek új élményt kínálnak a boros közönségnek is.

Borra sör az idei Vince Budapesten

Az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő VinCE Budapest Wine Show mára a nemzetközi borszakma közép-európai találkozóhelyévé vált. A három napos eseményen, először tűnik fel a Magyar Sörgyártók Szövetsége, amely a helyszínen a „Sör mi több” eseménysorozat keretében sörös programmal árnyalja a vörös, rozé és fehér színpalettát.

A látogatókat minden nap 15:00-tól egy sörös órára invitálják a VinCE Bárba, ahol Vásárhelyi István, sörgasztronómus kalauzolásával kirándulást tehetnek a sör világában. A csütörtöki, szakmai napon a vállalkozó kedvű résztvevők megtudhatják, hogyan kell a sört szakszerűen megízlelni (hőmérséklet, illatok, ízek, pohárformák), valamint ismerkedhetnek az alapanyagokkal és a különböző sörtípusokkal. A vendégek pénteken és szombaton gasztronómiai fogásokat próbálhatnak ki, tökéletesen harmonizáló sörökkel. A párok között nem csak zamatos húsos kóstoló, hanem desszertek, sajtok és saláták is felbukkannak. A rendhagyó társításokkal szeretnének kedvet csinálni a teszteléshez, keresgéléshez, hiszen minden étel mellé megtalálhatjuk, az ízeket remekül kiegészítő sörpárt.

A Sörszövetség kiemelt témaként kezeli a sör és gasztronómia párosát: számos izgalmas sör-étel összeállítással bizonyította, hogy ennek az italnak méltó helye van a magyar fogyasztók asztalán. „Talán sokaknak meglepő feltűnésünk a bor mellett, de nem azért megyünk a VinCE-re, hogy áttérítsük a borosokat a sörivásra.  Azt szeretnénk, hogy akik eddig nem ittak sört, azok is megismerhessék, milyen sokoldalú és egyre több ízben megjelenő ital a sör, amely nagyszerűen passzol a kedvenc fogásainkhoz.” – mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.