Magyarországon tartja közgyűlését Európa legnagyobb múltú turisztikai egyesülete

Magyarországon tartja közgyűlését Európa legnagyobb múltú turisztikai egyesülete

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére 2016. április 24-én Visegrádon tartja közgyűlését és marketing ülését a legnagyobb múlttal rendelkező európai turisztikai egyesület: a Császárok és Királyok Útja (www.strassederkaiserundkoenige.com). Az egyesületben hazánkat az MT Zrt. ausztriai irodája képviseli, s vesz részt a műhelymunkákban, amelynek elsődleges célja a Duna-menti turizmus elősegítése, a vendégforgalom növelése.

Magyarországon tartja közgyűlését Európa legnagyobb múltú turisztikai egyesülete

A Duna magyarországi szakaszán évente közel 300.000 turista fordul meg, akik nagy folyamjáró hajókkal utazzák be a Duna közkedvelt szakaszait. A Császárok és Királyok Útja nemzetközi egyesület tavaly ünnepelte fennállásának 66. évfordulóját. Az MT Zrt. külképviselőjének javaslata alapján az egyesület legutóbbi közgyűlésén egyhangú döntés született arról, hogy a Duna magyarországi szakaszának erőteljesebb népszerűsítése érdekében a 2016. évi markerting ülését és közgyűlését hazánkban rendezi meg a nemzetközi szervezet.

A közel hét évtizedes múlttal rendelkező egyesület alapítói között van Bajorország, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria tartományok és Bécs városa. A kilencvenes évek közepe óta hazánk is részt vesz az egyesület tevékenységében, két éve pedig Pozsony városa is bekapcsolódott az átfogó marketingmunkát végző nemzetközi egyesület munkájába. A nemzetközi munkacsoport tematikus témák köré szervezve népszerűsíti a dunai hajózást, kerékpározást és egyéb szabadidős attrakciókat, valamint az erre épülő kulturális turizmust. Az egyesület idei közgyűlése az online marketingaktivitások, valamint az EU-s forrásokkal megvalósítható jövőbeni projektek megvitatásáról szólt.

Az egyesület ügyvezetését ellátó Linzi Turisztikai Egyesület ügyvezetőjével és főtitkárával, Georg Steinerrel és Elisabeth Stephannal folytatott február 16-án Linzben munkamegbeszélést Kovács Balázs, az MT Zrt ausztriai képviselője. Megállapodás született, hogy idén a közgyűlés idejére időzítve, az egyesület akvirálásában német és osztrák szakújságírók ismerkednek majd a Duna-kanyar „királyi múltjával.” A szinergiák kihasználása érdekében a Császárok és Királyok Útja turisztikai egyesület stratégiai együttműködésre törekszik a folyami- és kulturális turizmus élénkítésében érdekelt társ-szervezettekkel, mint például a DCC (www.danubecc.org), vagy a Sisi-út munkacsoport (www.sisi-strasse.info).

A képen balról jobbra: Georg Steiner és Elisabeth Stephan (Linz Tourismus), Kovács Balázs (MT Zrt)