Főzőpárbaj kihívásig fajult egy felmérés eredménye

Széll Tamás párbajra hívta Mautner Zsófiát egy felmérés eredménye miatt kialakult vitában. Az online felmérést a magyar nők és férfiak konyhában nyújtott teljesítményéről alkotott képet vizsgálta, az ennek kapcsán kialakult beszélgetésben jutott el a sous-chef és a gasztroblogger a kihívásig.

Nézeteltérést okozott egy kutatási eredmény Mautner Zsófia gasztroblogger és Széll Tamás sous-chef között. A felmérés szerint bár még mindig a nők töltenek több időt főzéssel, a gyengébb nem tagjai egyöntetűen elismerik, férfitársaik bátrabban nyúlnak a fakanálhoz és izgalmasabb, kreatívabb ételeket tálalnak fel. A magyar férfiak pedig, bár tisztában vannak azzal, hogy a nők több időt töltenek a konyhában, véleményük szerint a hölgyek inkább a hagyományos étkek elkészítésében jeleskednek.

A két szakács az RTL Klub Minden reggel című műsorában ütköztette gondolatait, miután egy Morning Show beszélgetés során Széll Tamás kifejtette véleményét a nemek eltérő szerepéről a konyhában. A két szakács ugyan egyetértet abban, hogy a férfiak és a nők különbözőképpen főznek, azonban abban, hogy melyik nem a kreatívabb, illetve hogy ki szolgál elsősorban inspirációként az otthon főzőknek, már komoly véleménykülönbség alakult ki.

A parázs vita eredményeként a Michelin-csillagos séf és a diplomatából lett „főzőasszony” főzőpárbajra hívták ki egymást.