Megnyílt Magyarország első Fineburger étterme

2013. március 23-án, a Budapest Music Center épületében megnyílt Magyarország első Fineburger étterme, ahol a tökéletesen komponált, látványos és ízletes ételek mellett minden csütörtökön, pénteken és szombaton este 9 órától jazz koncertekkel várják a nagyérdeműt.

Budapest Music Center

Fineburger – a kompromisszumok nélküli hamburgerezés élménye

Arról, hogy mikor és hol, s főként hogyan keletkezett az eredeti hamburger, nem sokat tudunk, ez a múlt ködébe vész. A jelenéről már sokkal többet mondhatunk: a pizza mellett talán a legnépszerűbb élelmiszer a világon. Sajnos sokak szemében a gyors- és egészségtelen étkezés szinonimája is egyben. S mivel alig akad köztünk olyan, aki néha el ne csábulna egy burgerre, az étterem kigondolói arra gondoltak, miért is ne lehetne a bűnös élvezetből igazi műélvezet.

Mi történik, ha a hamburgert a legjobb alapanyagokból és legrafináltabb ízekből komponálják meg, ha komplett fogásként, hozzáillő körettel és mártásokkal tálalják, s ha nemcsak a harmóniára, de a korszerű táplálkozás követelményeire is ügyelnek?

Nos, ezt nevezzük Fineburgernek

Az OPUS-ban arra vállalkoznak, hogy az utcáról behozzák az étterembe a „gyalogburgert”. Különleges lesz, ízletes lesz, egészséges lesz és mégis hamburger. Valami olyasmi, mint amikor Duke Ellington Für Elise-t játszik. Bár imádják az improvizációt és a jazzt, a konyhában szigorúan kottából játszanak. Minden „fineburger” fogás alapja tökéletesen azonos módon készül: 15 deka hús, friss, helyben sütött zsemle, házilag készített ketchup és ízletesen komponált köretek.

Ugyanakkor minden hamburger más típusú zsemlével, húsból vagy éppen vega alapanyagból készül. A kínálatban szerepel marha-, sertés-, kacsa-, libamáj-, rák-, lazac-, sőt sajt- vagy zöldségburger is. Minden hamburger paleolit buciban is rendelhető.

Budapest Music Center

Smart food – 3D tálalás „műértőknek”

Azt mindannyian tudjuk, mennyire fontos a tálalás. Az étel, amelyet elfogyasztunk, már azelőtt beindítja a fantáziánkat, mielőtt a villánkra vennénk. Épp ezért kísérleteznek a Fineburger étteremben egészen új dizájnokkal. A tányér helyett öblös poharakba tálalnak, bizonyítva, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a kalóriák számlálásában jelenik meg, hanem a látvány is szerves része az élvezetnek.

A körkörösen megszemlélhető kompozíciók már az első falat előtt élményt jelentenek. Ráadásul ebben a formában – a kisebb porcióknak köszönhetően – akár többfélét is lehet rendelni, így lakatva jól nemcsak a gyomrot, de a szemet is.