Innovációs díj a Német Turisztikai Hivatalnak

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) az ITB Berlin turisztikai vásár alatt az Innovation Award 2013 innovációs díjban részesült. A kitüntetést 2008 óta az A&O HOTELS und HOSTELS nemzetközi csoport adja át olyan turisztikai vállalkozásoknak, amelyek különösen innovatív termékekkel vagy technikai fejlesztésekkel tűnnek ki.

Német Turisztikai Hivatal (DZT)

A DZT az „Ifjúsági utazások Németországba” téma körüli aktivitásáért kapta az elismerést. A 2013-as tematikus év, a „Németország, az ifjúsági úticél – HotSpots, Brandnew, Lifestyle” marketingtevékenységének középpontjában egy közösségi médiakampány áll, amellyel a DZT pontosan meg tudja szólítani a fiatal célcsoportot. „Nagyon büszkék vagyunk partnerünk, az A&O HOTELS und HOSTELS kitüntetésére, hiszen elismeri sikerünket azon az úton, hogy beágyazzuk az innovatív kommunikációt a marketingtevékenységünkbe” – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Az A&O HOTELS und HOSTELS csoporthoz világszerte 23 ház tartozik, és 2011. januártól partnere a DZT-nek. A DZT a tagintézmények közül az első, aki megkapta a kitüntetést. Oliver Winter, az A&O ügyvezetője így magyarázta a zsűri döntését: „Különösen nagy öröm számunkra, hogy a DZT 2013-ra a „Németország, az ifjúsági úticél” tematikus év mellett döntött. A DZT és munkatársai bebizonyították, hogy az esetleges ellenállások és nehézségek ellenére is elhivatottan követik a jövőorientált célkitűzéseket. Ezáltal a DZT nemcsak megbízható partner, hanem megérdemelten díjazottja az Innovation Awards 2013-nak.”

A DZT közösségi médiakampánya

A DZT különösen a 2013-as tematikus évhez kidolgozott „Youth HotSpots in Germany – Share the moment.” közösségi médiakampányával szerzett jó pontokat az Innovation Award döntésénél. Ezzel az átfogó kampánnyal a DZT célcsoport-specifikusan szólítja meg a fiatal utazókat, és szeretné hosszú távon az úticél Németországhoz köti őket. A kampány magja a www.germany.travel/youth microsite, amely lehetőséget ad a fiatal utazóknak, hogy már az utazás kezdete előtt is informálódjanak az úticél Németországról.

A kampánynál az A&O HOTELS und HOSTELS mellett a DZT partnere a Deutsche Jugendherbergswerk ifjusági szállásszövetség és a Deutsche Bahn is. Minden partner megjelenik a microsite-on a www.germany.travel/youth alatt és a mobilalkalmazásban is, ezen felül pedig szerves részei az egész évben megrendezett sajtóutaknak és bloggertúráknak. A kampány második legfontosabb eleme a „Youth HotSpot” alkalmazás, amely út közben megmutatja a felhasználóknak az ingyenes wifi-hálózatokat egész Németországban. Az alkalmazás elérhető az Apple Store-ban, illetve a Google Play Store-ban.