A Nespresso új professzionális barista kávéfőzője

A Nespresso új professzionális barista kávéfőzője

A Nespresso bemutatta új Aguila 220 kávégépét, mely az üzleti és professzionális felhasználók közül kifejezetten az éttermek, szállodák és irodák részére nyújtja a kiváló minőségi kávét.

A Nespresso új professzionális barista kávéfőzője

A Nespresso márka esszenciáját az egyedülálló, kiváló minőségű kávé jelenti, hiszen a Nespresso kávéőrleményeinek elkészítéséhez a világ teljes kávétermesztésének csak 1-2 százalékát használják fel.

A cég Magyarországon üzleti felhasználóknak szánt kávégépeinek értékesítése 2013-ban indult fejlődésnek. A speciális, az otthoni kávégépeknél megszokottól eltérően kávépárnákkal működő gépek forgalmazását ekkor több európai országhoz hasonlóan hazánkban is az irodai kellékek forgalmazására specializálódott Lyreco vette át, első sorban irodák és kisebb üzletek igényeinek ellátására koncentrálva. 

Az elmúlt években egyre jelentősebb trendnek bizonyul a vendéglátóhelyi kávézás előre törése. Ebből a trendből szeretné kivenni a részét a Nespresso, többek között az Aguila 220 kávégépével is, mely sokféle kávéreceptet mindig ugyanolyan tökéletes minőségben készít el egyetlen gombnyomásra. A gép havonta akár 4 ezer csésze kávét is le tud főzni azonos minőségben, és az elérhető 11 féle párnának köszönhetően változatos ízvilágban.

A készülék számos egyéb tulajdonsága is kifejezetten alkalmassá teszi a HORECA iparág igényeinek kielégítésére. A gépen két főzőfej található, mellyel párhuzamosan, gyorsan lehet a kávét lefőzni, akár a legforgalmasabb időszakban is. A gép képes a tej hűtött tárolására, és ebből tejhab elkészítésére, vagy tetszőleges hőfokú tej adagolására. Három előre programozható csészeméret (Ristretto, Espresso és Lungo), 4 féle egy érintéssel előhívható tejes kávéváltozat és 12 egyedileg programozható kávérecept teszi a kiszolgálást még gyorsabbá, kényelmesebbé.

„Az Aguila 220-as készülékünk valóban minden igényt kielégít, a Nespresso minőséget tükröző formatervezése pedig bármely üzlet vagy bárpult díszévé teszi – mondta el Gyovai Györgyi a Nespresso magyarországi vezetője. – Nagyon örülünk, hogy immár a magyar piacon működő vállalkozások is kiszolgálhatják vendégeiket az egyedülálló kávéélménnyel, amit a Nespresso jelent.”

Az Aguila újabb, nagy hazai „megmérettetése” a Bocuse d’Or Budapesten rendezett európai döntőjén lesz, amelyen a Nespresso hivatalos kávébeszállító partnerként vesz részt.