Új étterem asztalfoglalási rendszer

TableFree weboldalA budapesti éttermek régóta ismertek széles választékukról mind árban, ízekben és a különböző konyhaművészetek megjelenítésében. De már régóta hiányzik egy olyan átfogó rendszer, amelyben a vendégek megtalálhatják a kedvükre való éttermeket és asztalokat is foglalhatnak. Egészen eddig.

{module 221}

Belga és amerikai szakemberekből álló nemzetközi csapat dolgozik a Tablefree.hu nevű rendszeren, ami egy teljesen új nézőpontból közelíti meg az asztalfoglalást Budapesten. A felhasználók könnyedén találhatnak ízlésüknek és pénztárcájuknak megfelelő éttermet Budapesten, és pár kattintással asztalt is foglalhatnak. Emellett részletes és közvetlen visszajelzést adhatnak az étterem tulajdonosainak, miután a rendszeren keresztül foglaltak asztalt.

A Tablefree.hu hivatalosan július elején kezdi meg működését, ezért leültünk a Table Free Kft. alapítóival az oldal kínálta lehetőségekről beszélgetni.

GSZT újság: Miért döntöttek úgy, hogy a Tablefree.hu kifejezetten a budapesti étteremkínálatra koncentrál?

TableFree: Évek óta Budapesten élünk és nagy rajongói vagyunk a városnak és éttermeinek. Az elmúlt néhány évben saját szemünkkel láttuk az internet használati szokások gyors fejlődését, ami az általunk megszokotthoz közelít Belgiumban és az Egyesült Államokban. Az általunk készített piackutatásunk alapján rájöttünk, hogy a budapesti éttermek nagyon is nyitottak arra, hogy az internet segítségével vendégek új csoportjait érhessék el, de nem tudják pontosan, mi lenne ennek a hatásos módja. Rengeteg étteremnek saját weboldala sincs. Akiknek van, azok pedig nem igazán tudják kihasználni az internetben rejlő lehetőségeket. Ezért úgy gondoltuk, hogy ez egy tökéletes lehetőség minden résztvevő számára.

GSZT újság: Mi az, ami miatt a TableFree.hu érdekes lehet a vendégek számára?

TableFree: Rengeteg dologban. Például a rendszerünk nagyon egyszerűvé teszi az éttermek keresését a felhasználók számára. Kereshetnek árkategória, a konyha típusa, kerület vagy éppen a hely alapján, ahol éppen tartózkodnak, mondjuk a Hősök tere. Persze az éttermet nem csak megtalálhatjuk, hanem foglalhatunk is asztalt, rögtön az oldalunkon. Miután a vendégek voltak az étteremben, közvetlen visszajelzést adhatnak az étterem tulajdonosainak, így biztosak lehetnek abban, hogy a véleményük eljut az éttermekhez.De ez csak a kezdet. Hamarosan ajándékokkal és meglepetésekkel kedveskedünk a felhasználóinknak, amit ezen a piacon eddig nem igazán csinált senki.

GSZT újság: Milyen visszajelzéseket kaptak eddig az ötletükről?

TableFree: Az éttermek túlnyomó többsége érdeklődését fejezte ki a rendszerünk iránt. Sokan azt mondják, hogy még nem láttak ilyen okos foglalási rendszert, mint amilyen nekünk van. És ha most megnézik az oldalunkat, akkor máris találhatnak exkluzív neveket ugyanúgy, mint jól ismert budapesti klasszikusokat is. Ezek az éttermek sosem hagynák, hogy a nevük megjelenjen az oldalon, ha nem lennének elragadtatva a szolgáltatástól. Az eddigi látogatói visszajelzések alapján az oldal, annak ellenére, hogy még nem minden működik, mindenkinek tetszik. 

GSZT újság: Hogyan fogják az oldalt hirdetni?

TableFree: Egyelőre az oldal működésén dolgozunk teljes erővel, hogy működőképes legyen június végére. De ugyanakkor szépen lassan el kezdjük a hirdetést – természetesen létrehozunk egy Facebook oldalt és már a nemzetközi sajtó is felfigyelt ránk, hogy egy professzionális asztalfoglaló rendszert kezdünk üzemeltetni Budapesten. Ezen kívül rövid profilvideókat készítünk több étteremről, beszélgetünk a szakácsokkal és a tulajdonosokkal, amit hamarosan könnyen megtalálhat bárki az interneten. 

GSZT újság: Mit kell tennie egy étterem tulajdonosának, ha csatlakozni szeretne a TableFree rendszerhez? Mekkora költséggel jár?
TableFree: Még mindig megéri csatlakozni, már több tucat étterem megtette. Ismerkedjenek meg az oldallal, s ha meggyőződtek arról, mennyire hasznos, akkor lépjenek velünk kapcsolatba és mi boldogan találkozunk, hogy megállapodjunk. A hivatalos indulás előtt még más lehetőségeket is számba vehetünk.

{module 221}