Ezer gyertya ég Alvin Lee emlékére

Gyászol a nemzetközi zenei élet: a napokban elhunyt a legendás Ten Years After alapítója és korábbi gitárosa, Alvin Lee. Ezer gyertya lángja mellett emlékezik a 14. Harley-Davidson Open Road Festen a brit blues banda a nemrég elhunyt legendás alapítóra.

Ten Years After koncert

Ten Years After: Woodstock után, Alsóörs előtt

Alvin Lee 2005-ben már saját együttesével kápráztatta el a közönséget az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen. Az 1969-es woodstocki fesztivál egyik sztárbandája jelenlegi felállásában már korábban elígérkezett a szervezőknek, és a szörnyű tragédia ellenére színpadra áll a Harley Fesztiválon. A blueszene klasszikusai emlékezetes koncertre készülnek a 14. alkalommal Alsóörsön megrendezendő Harley-Davidson Open Road Festen.

Hogy mi a hasonlóság az 1969-es, legendás woodstocki fesztivál és a 14. Harley-Davidson Open Road Fest között? A válasz immár nem titok: fellép az idei Harley fesztiválon az 1969-es woodstocki fesztivál egyik sztárbandája, a Ten Years After. A blues zene kimagasló csapata ugyanis örömmel fogadta el az alsóörsi fesztivál igazgatója, Dobai Attila meghívását, és június 6-án este tíztől fergeteges hangulatú koncertet ad a banda a Nagyszínpadon.

Ten Years After koncert

Koncert mégis lesz, az alapító  nélkül

Sajnos a zenekarral kapcsolatban a minap egy nagyon szomorú hír látott napvilágot: 68 éves korában, egy rutin műtét utáni váratlan szövődmény következtében elhunyt Alvin Lee, a Ten Years After alapítója és korábbi legendás gitárosa.

„Nagyon mélyen érintett Alvin Lee halálhíre, aki éppen tíz esztendeje lépett ki az általa alapított együttesből. Aki szereti a bluest, az szerette az ő játékát is, nem véletlenül tartották mind a mai napig a világ egyik legjobb gitárosának. Sosem fogom elfelejteni, amikor saját bandájával 2005-ben fellépett itt Alsóörsön, a Harley fesztiválon, és valami elképesztő hangulatot varázsolt gitárjátékával” – fogalmazott Dobai Attila.

Alvin Lee ugyan már 2003-ban elhagyta Ten Years Aftert, de még a mai napig is az ő nevéhez kötik az együttest, így nem csoda, hogy akik tudtak a legendás csapat fellépéséről az idei fesztiválon, aggódva telefonáltak, hogy akkor most mi lesz, így miként jön a sztárbanda Alsóörsre.

„Mindenkit megnyugtatok, a zenekar a jelenlegi felállásban ott lesz és fellép Alsóörsön, és ezer gyertya lángja mellett fogunk közösen megemlékezni a legendás gitárosról” – jelentette ki Dobai Attila.

forrás: elomagazin