Koreai újságírók jártak Magyarországon

Koreai újságírók jártak Magyarországon

A Magyar Turizmus Zrt. és a szöuli magyar nagykövetség közös szervezésében idén szeptemberben első alkalommal látogattak hazánkba koreai újságírók, hogy felfedezzék hazánk szépségeit.

Koreai újságírók jártak Magyarországon

A 8 fős csoport látogatásának már megszülettek az első eredményei, mostanra pedig újabb 3 koreai lap számol be hazánk gazdag turisztikai kínálatáról.

A koreai nyelvű Hangyereh napilap október 10-én jelentette meg a tanulmányútról szóló beszámolójának második részét (http://babytree.hani.co.kr/free/248885). A Kisvárosi utazások Magyarországon című írás Észak-Magyarországot mutatja be. Méltatja a Tokaji borvidék történelmi múltját, nemzetközi hírnevét, ismerteti a szőlőfajtákat, és részletesen ír az aszúkészítés különleges eljárásáról. Miskolcon a Barlangfürdőt és a diósgyőri várat emeli ki.

A Korea Herald angol nyelvű lap október 25-ei számának utazási rovata egész oldalon két cikket jelentetett meg az utazásról. Magyarország rejtett kincsei címmel szintén a vidéki Magyarországot mutatja be. Tokaj és Miskolc mellett a Dunántúlról, Veszprém történelmi múltjáról és eleganciájáról, Zircről, a Balatonról és a Herendi Porcelánmanufaktúráról ír, kiemelve a „képtelenül alacsony” szállásköltséget és a csendes, tömegektől mentes pihenés lehetőségét.

A szintén a Korea Heraldban november 8-án megjelent másik írás a Széchenyi-Fürdő és a miskolci Barlangfürdő ismertetésével nyújt betekintést a magyar fürdőkultúrába.

November és január között további írások várhatóak különböző koreai kiadványokban.