Új logó bevezetésével ünnepli 40 éves fennállását a Starbucks

A Starbucks kávéház-lánc nemrég hazánkba is beköltözött, így már mi is élvezhetjük az amerikai cég kávékülönlegességeit.


A Starbucks 40 éves fennállásának alkalmából egy új logót terveztek. Az állandó szimbólum egy kétuszonyú szirén (tengeri nimfa), de ezt az évek során különböző változatokban ábrázolták. Az első változat barna volt, a szirén teljes alakban, uszonyaival látszott, félmeztelenül, részletesen kidolgozott rajzzal, amit 1971-től, az indulás évétől használtak. A második verzió, amit 1987-1992 között használtak, nagy váltás volt, zöld-fekete színre cseréltek, a szirén a köldökéig látszódott, de a keblét eltakarta a haja, „szolidabb” lett, a fején megjelent egy korona-szerű fejdísz. ’92-től egészen mostanáig a harmadik verziót használták, mi is ezzel találkozhattunk. Ezen a szirén melle és uszonyai szinte alig látszanak, a rajz sokkal egyszerűbb, letisztultabb. Mindhárom verziónál jelen volt a STARBUCKSCOFFEE felirat a rajz körül, viszont ez a legújabb verziónál eltűnik, a szirén rajzát felnagyítják.

Eltűnik a fekete háttér és kontraszt, zöld a rajz. Ezt az újdonságot előre láthatólag idén tavasszal fogják bevezetni. Az, hogy a cég neve miért tűnt el a logóról, kérdéses, mindenesetre a Starbucks csapata úgy gondolja, ez méltó megünneplése lesz a cég 40. szülinapjának.
Megoszlanak a vélemények, sokan már megszokták az előző mintát, és azzal azonosítják a kávézót… mindenesetre a kávé biztos nem változik!

(Joy)