20 éves az easyJet

20 éves az easyJet

Az easyJet november 10-én már 20 éves. Ezen a napon indult az easyJet első járata Lutonból Glasgowba. Húsz évvel később, a légitársaság több mint 68 millió utast szállít évente, 137 repülőtérről, 31 országban, összesen 768 útvonalat működtetve, szerte Európában.

20 éves az easyJet

Az easyJet bemutatta azt a különleges festésű repülőgépet, melyhez több mint 100 000 utas küldte el az elmúlt húsz évben készített, legkedvesebb nyaralós képét, vagy szelfijét. A mozaikképes repülőgép az easyJet meghatározó szerepét szimbolizálja a légiközlekedésben, amely hozzájárult ahhoz, hogy gyökeresen megváltozzanak az utazási szokások Európában, hiszen az alacsony viteldíjakat, a barátságos kiszolgálást, az élmény teli és megfizethető utazásokat előtérbe helyezve úttörő tevékenységet végzett a légitársaság.

 “Húsz évvel ezelőtt az easyJet megváltoztatta Európa utazási szokásait. A magas árazású, állami monopóliumokkal versenybe szállva lehetőséget adtunk egy új generációnak kortól, keresettől és érdeklődési területtől függetlenül, hogy felfedezze Európát! Indulásunk óta több mint 4,7 millió járaton szállítottunk 600 millió utast, a küzdő szellemünk erősebb, mint valaha.” – mondta Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója.  “A légitársaság első útjára, Lutonból Glasgowba 29 fontért válthattak jegyet az utasok. Ez az összeg 1995-ben megegyezett egy Levi’s 501 farmer árával. Ma, 20 évvel később 75 fontba kerül ugyanaz a farmer, de a Glasgowba induló járatokra már 27,49 fonttól foglalhatnak jegyet az utasok.”

Az eseményen részt vett Stelios Haji-Ioannou, az easyJet alapítója és márkatulajdonosa is, aki kiemelte a részvényesek szerepét és megköszönte annak a 30 000 embernek a munkáját, akik nap, mint nap dolgoznak a légitársaság sikeréért.

A nagyszabású rendezvényen több mint 500 vendég vett részt: az európai média, részvényesek, beszállítók, a múlt és a jelenlegi személyzet tagjai érdekes kiállítást láthattak az elmúlt 20 év történetéről.

A légitársaság nemcsak a sikeres múltba, de előre is tekint; tesztelésre bocsájtja legújabb fejlesztését, a légiutas-kísérő személyzet, és a mérnökök számára kifejlesztett ’okos’ egyenruhát.  A hordható technológia egyszerűbbé teszi a kommunikációt és biztonságosabbá a munkavégzést.