Kerékpárút lesz a 65-ösön Siófok és Ságvár között

A Közlekedési Operatív Program keretén belül a Siófokot Ságvárral összekötő 65. számú út mellett kerékpárút létesítése tárgyú pályázati kiírás lehetővé tesz egy összefüggő kerékpárutat a két település lakói és munkavállalói számára, valamint a kikapcsolódást kereső lakók és turisták számára egyaránt. A projekt keretében megvalósuló kerékpárút a Balatoni körúthoz kapcsolódik, és így hozzájárul a települések és a térség turisztikai vonzerejének növekedéséhez.

A projekt eredményeként a kiépített kerékpárút a két település lakói és munkavállalói számára, valamint a kikapcsolódást kereső lakók és turisták számára nyújt biztonságos kerékpározási lehetőséget. A megvalósuló kerékpárút a Balatoni körúthoz kapcsolódik, és így hozzájárul a települések, a térség turisztikai vonzerejének növekedéséhez.

A 65. sz. főút Siófoktól Sárvárig több kisebb helyi vállalkozás számára ad helyet, melyek elérése a gépjárművel nem rendelkező munkavállalók számára is egyszerűbbé válik. E fejlesztés befektetőket vonzhat a térségbe, mely hozzájárulhat az ország versenyképességének növeléséhez.

Siófok még inkább erősítheti – a városhierarchiában betöltött szerepének megfelelően – a térségében kiemelt szerepét a gazdasági növekedésben, munkahelyteremtésben.

A célok között a biztonságos közlekedés is jelentős szerepet játszik. A projekt segíti a felzárkózást az elmaradottabb területeknek, mivel a két település összekapcsolása térségi kerékpárúttal nem csak gazdasági, de társadalmi és kulturális fejlesztést is eredményez.

A kerékpáros közlekedést választó siófoki és ságvári lakosok száma évről-évre nő, ezáltal a kerékpárút fejlesztés iránti igény is folyamatosan növekszik. A megvalósítandó Siófok-Ságvár közötti kerékpárút szakasz a helyi, helyközi és hivatásforgalmi funkció mellett turisztikai feladatot is ellátna.

A Közlekedési Operatív Programnak köszönhetően Siófok város a beruházáshoz 155.098.904,- Ft támogatást kapott.