Évről évre vonzóbb a magyar tenger

Évről évre vonzóbb a magyar tenger

A Balatonra a hideg napokon is érdemes ellátogatni: a Magyar Turizmus Zrt. advent első hétvégéjén két fővárosi helyszínen is bemutatja a magyar tenger téli arcát.

Évről évre vonzóbb a magyar tenger

A szállodák, panziók és az üdülőházak iránti kereslet mind a hazai, mind a külföldi látogatók részéről tovább nőtt 2014 első kilenc hónapjában – olvasható a KSH legfrissebb, novemberi jelentésében. A folyamatosan emelkedő külföldi vendégszám mellett jelentősen – több mint harmadával – nőtt a gyógyszállodák belföldi vendégeinek száma. A balatoni kereskedelmi szálláshelyek 320 ezer külföldi vendéget fogadtak, akik átlagosan 5, közülük a holland és a német vendégek 7 éjszakát, a dán, orosz, valamint az izraeli látogatók pedig több mint egy hetet töltöttek el itt. A legtöbb külföldi vendég változatlanul Németországból (83,5 ezer fő), Ausztriából (41,2 ezer fő) és Oroszországból (31,6 ezer fő) érkezett a Balatonhoz. A három legnépszerűbb település továbbra is Hévíz, Balatonfüred és Siófok.

A Szent István Bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak egyik leglátványosabb találkozópontja Budapesten. A hétvégi nyitóünnepségen meggyújtják az első gyertyát, felkapcsolják a belváros ünnepi fényeit, esténként karácsonyi fényfestés fogadja a vendégeket a Bazilika monumentális homlokzatán. Ugyanezen a hétvégén kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában a Lovas Világkupára is a díjugratás és fogathajtás legjobbjaival. A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) munkatársai mindkét helyszínen önálló standdal lesznek jelen, ahol bemutatják a balatoni szállodák aktuális ajánlatait, illetve turisztikai tippekkel szolgálnak egy-egy tökéletes téli balatoni hétvége eltöltéséhez is.

Magyar Turizmus Zrt