Gerillakampány Bécsben

Az elmúlt hetekben a bécsiek által kedvelt uszodák, szaunák, fürdők öltözőiben egyre-másra tűntek fel szórólapok százai, amelyek a rendkívüli hideg időjárásban Budapest fürdőit ajánlották felmelegedésre.A flyereken „Budapest: a tél legforróbb ajánlata” szlogen mellett a www.budapestwinter.com webcím is olvasható, ahol a téli időszakban kedvezményesen foglalható budapesti szállás.

 

{module 221}

Hütteldorf, Döbling, Währing, Hietzing és Oberlaa városrészek uszodáiba, közfürdőibe látogatók közül sokan találkoztak már az öltözőszekrényekben, kabinokban „felejtett” invitatív szórólapokkal. Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselője hallott a bécsi „szórólapos gerillakampányról”; de sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a nemzeti turisztikai marketingszervezetnek köze lenne az akcióhoz. 

Ugyanakkor elismerte, hogy az MT Zrt.-nek is érdeke a Budapest téli vendégforgalmát élénkíteni hivatott Budapest Winter Invitation kampány népszerűsítése, amelyet számos promóciós eszközzel Ausztriában is hirdetnek.

Mint arról korábban hírt adtunk, a budapesti három-, négy- és ötcsillagos szállodák, a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), a Budapest Airport Zrt., a BTDM Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft., a Budapest Gyógyfürdői Zrt., az Expedia és Hotels.com nemzetközi piacvezető utazási portál, a Legenda Kft., a Sixt autókölcsönző és a Wizz Air légitársaság együttműködésében megvalósuló BWI-kampány várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken.

2011-ben az osztrákok 158 ezer vendégéjszakát töltöttek el Budapesten, amely 7 százalékkal több, mint a korábbi bázisév adata.

{module 221}