Hét ok, amiért nem szabad kihagyni Harkányfürdőt

Harkány Gyógyfürdő

Ezer és egy ok miatt érdemes felkeresni Harkányfürdőt, akár gyógyulásra, akár felfrissülésre, akár csak egy kis pihenésre vágyunk. Összeszedtük a hét legfontosabbat, amelyek igazán különlegessé teszik a dél-baranyai fürdővárost.

Harkány Gyógyfürdő

A 7 ok

  1. Egyedülálló összetételű gyógyvíz: A helyi legenda szerint a föld alá bújó ördög nyomában fakadó gyógyforrás a világon egyedülálló kombinációját rejti a különféle ásványi anyagoknak. A – többek között – nátrium, kálium, kalcium és kénvegyületeket tartalmazó víz számos különféle tünetegyüttes kezelésére és gyógyítására alkalmas.
  2. Gyógyító ivókúra: Régóta ismert tény, hogy a kéntartalmú gyógyvíz megfelelően adagolt fogyasztása az emésztéstől kezdve a keringésen át számos élettani funkcióra kedvező hatással bír. Fontos azonban a megfelelő kéntartalom: a túl kevés hatástalan, míg a túl sok káros is lehet. A harkányfürdői víz azonban pont az ideális mennyiséget tartalmazza, így ivókúrára is ideális.
  3. Professzionális kezelések: A harkányfürdői víz számos betegségre jelent gyógyírt a psoriasistól az ízületi gyulladásokon át a meddőségig. A fürdőben orvosok és képzett egészségügyi személyzet segít a vendégek panaszai alapján a betegségeiket diagnosztizálni és a leghatékonyabb terápiás megoldásokat kiválasztani.
  4. Ötcsillagos strandfürdő: A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő a hazai szakmai szövetség minősítésén a lehető legmagasabb, ötcsillagos kategóriába került. Ez azt jelenti, hogy nem csak a víz egészen kiváló, hanem az infrastruktúra, a vendégek tájékoztatása, kiszolgálása, a személyzet hozzáértése, vagyis minden, ami a gondtalan kikapcsolódáshoz kell, a lehető legmagasabb színvonalú.
  5. Fesztivál fesztivált követ: Strandfesztivál, szüreti fesztivál, boszorkányos gasztronómiai fesztivál, hőlégballon-fesztivál – a látogató csak kapkodja a fejét az egész éven át tartó, színes programkínálat láttán, amelyből idősek és fiatalok, családosak és egyedülállóak egyaránt kiválaszthatják a nekik tetszőt.
  6. Gyerekek paradicsoma: Az egész nyár a gyerekekről és a családokról szól Harkányfürdőn. A strandon animátorok szórakoztatják a kicsiket, de működik játszóház, rendszeresek a gyerekműsorok a fesztiválok színpadán és a helyi szállásadók is gyerekbarát csomagajánlatokkal készülnek.
  7. Baranya kincse: A Villányi-hegység és a Dráva-mente között elterülő kisváros a természet csendjét és békéjét is kínálja a nyaralóknak. A nyüzsgő strandfürdőt elhagyva festői dombokon vagy folyóparti ősfás ligetekben kirándulhatunk, gyalog vagy akár kerékpárral is. Közben megkóstolható a vidék gasztronómiájának legjava és a közeli villányi szőlészetek legjobb borai is.