India: ígéretes küldőpiac

 turisztikai road-shown a Visegrádi Négyek turisztikai kínálataNagy sikerrel mutatkozott be április 12-18 között közös turisztikai road-shown a Visegrádi Négyek turisztikai kínálata India öt nagyvárosában. A European Quartett néven ismert V4-es turisztikai marketing-együttműködés indiai rendezvénysorozatának öt állomásán – Delhi, Kalkutta, Bangalore, Chennai, Bombay – a négy országot (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) bemutató prezentációkon és azt követő workshopokon összesen mintegy 200 helyi utazási iroda képviselői vettek részt.

A rendezvényeken Magyarország turisztikai kínálatát a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója, Szűcs Balázs és marketing stratégiai titkára, Kincses Márk mutatták be, a workshopokon pedig Drégely Ágnes, a Tour East Tour és Fekete Zsuzsanna az Atlasz World Travel képviseletében szélesítette indiai partneri kapcsolatait. A roadshow nyitó állomásán, Delhiben az Indiába akkreditált diplomáciai testületek részvételével zajlott sajtótájékoztatón az indiai utazási szaksajtót Dr. Révai-Bere Norbert első beosztott, a Nagykövet helyettese tájékoztatta hazánk kulturális és turisztikai kapcsolatairól.

 turisztikai road-shown a Visegrádi Négyek turisztikai kínálataAz indiai szakma nagy érdeklődéssel fogadta a hasznos információkat az „új” desztinációkról, amelyek elsősorban azon utazók számára lesznek célországok, akik már jártak Nyugat-Európa legjelentősebb nagyvárosaiban, de rendszeres utazók, így új élményeket keresnek. Igen jelentős érdeklődés mutatkozott a céges ösztönző utak (incentive) és a filmturizmus iránt is. Magyarországot, mint forgatási helyszínt is szívesen keresnék fel a világ legnagyobb filmiparának számító Bollywood szereplői. Erre egyébként már volt is korábban példa, az egyik indiai slágerfilmet is Budapesten forgatták 1999-ben.
A roadshow nem csak példaértékű együttműködés volt a négy ország szakmai szereplői között egy távoli piacon a hosszú távú piacépítő tevékenység részeként, hanem közvetlen eredményekkel, ajánlatkérésekkel is járt a részt vevő partnerek számára.

A V4-es együttműködés keretében a partnerek ősszel terveznek egy szakmai tanulmányutat Indiából, majd október végén az ITB Asia szakmai vásáron is közös standon állítanak ki. A vásáron a Magyar Turizmus Zrt. szakmai partnerei számára kedvezményes társkiállítói lehetőséget biztosít.