Minőség, innováció, versenyképesség – átadták a Best of Budapest & Hungary díjakat

Minőség, innováció, versenyképesség – átadták a Best of Budapest & Hungary díjakat

Átadták a Best of Budapest & Hungary független minősítési rendszer díjait az előző év legkiválóbb szállodai és vendéglátó szolgáltatóinak.

Minőség, innováció, versenyképesség – átadták a Best of Budapest & Hungary díjakat

47 kategória 285 szolgáltatóját díjazták a 2015-ben nyújtott teljesítményük alapján. A rendezvény szakmai partnereként a Magyar Turizmus Zrt. is képviseltette magát: a díjátadók között volt Glázer Tamás, a társaság turisztikai vezérigazgató-helyettese is.

A gálaesten tartott köszöntőjében Glázer Tamás hangsúlyozta: Magyarországon a turizmus növekedése már ötödik éve töretlen, ami annak is köszönhető, hogy a hazai turisztikai infrastruktúra és a szolgáltatások minősége látványosan javult az elmúlt években. A turisták utazási szokásai és igényei folyamatosan változnak, az elvárt szolgáltatási szint egyre magasabbra kerül, így növekszik a minőségi garanciák, védjegyek szerepe. A minőségi szolgáltatások és a folyamatos innováció nyitotta meg Magyarország előtt a lehetőséget arra, hogy a turizmus és a csúcsgasztronómia terén is növelje versenyképességét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy májusban Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjét. Az, hogy a Best of Budapest & Hungary díjazottak között szállodák és éttermek is vannak, szintén jól példázza azt a szoros kapcsolatot, amely a turisztikai területeket és a magyar gasztronómiát összefűzi. Erre épül idén a Gasztroélmények Éve is, amely a két terület egymást erősítő jellegében rejlő lehetőségeket aknázza ki.

„A Magyar Turizmus Zrt. fontos küldetése a szemléletformálás a minőség terén is, ezért örömmel üdvözöljük a Best of Budapest & Hungary független minősítési rendszert, melyet a Budapest Week Publishing hívott életre 23 éve. A Best of Budapest & Hungary név is garancia arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevők, bármikor is térnek vissza, ugyanazzal a minőséggel találkozzanak”. – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A Budapest Week Publishing különdíjak

  • Rosenstein Tibor (Rosenstein Vendéglő) életmű díjban részesült.
  • Biró Norbert (Baraka étterem) lett az év séfje.
  • Sallay Fanni (Cake Shop) érdemelte ki az év cukrásza elismerést.
  • Gianni Annoni (Via Italia)kapta az év gasztrovállalkozója címet.
  • Héder Irma (Sushi Sei)bizonyult az év budapesti éttermesének
  • Takács Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma) kapta az év vidéki éttermese címet.
  • Engelbrecht Kinga (Boscolo Budapest New York Palota és Luxury Residence) vihette el az év budapesti szállodásának járó oklevelet.
  • Döbrentei Ildikó & Csaba (Káli Art Inn) viselheti az év vidéki szállodásai címet.
  • Mautner Zsófia az év gasztrobloggere címet kapta írásaiért.
  • Kovács Nimródot ítélték az év gasztroborászának.

A különdíjasok mellett, a szervezők megfogalmazása szerint „kiemelt elismerésben” részesült Ari Yom-Tov a belvárosi Gozsdu-udvar fejlesztéséért illetve az óbudai Buda Entertainment & Gastro komplexum életre hívásáért, míg Széll Tamás, Hamvas Zoltán és Ganczer Gábor a Bocuse d’Or magyar és európai döntői kapcsán végzett munkájáért.