Turizmus Világnapja – a repülőtéren is!

Budapest, 2013. szeptember 27. Hagyományosan a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is megemlékeztek a Turizmus Világnapjáról, ezúttal is Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezér-igazgatóhelyettese köszöntötte a Budapestre érkező utasokat.

Budapest Airport

Az idei Turizmus Világnapja egy érdekes meglepetést is tartogatott azok számára, akik koradélután tartózkodtak a repülőtéren. Los Angelesből egy frankfurti átszállással érkezett Budapestre Téglás Zoltán rockzenész, az amerikai Ignite együttes magyar származású frontembere. Zoltán ugyan már az Egyesült Államokban született és vált híressé, de kiválóan beszél magyarul és őrzi kötődését születi hazájához. A híres zenészt személyesen Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese fogadta a Budapest Airport 2A Termináljának érkezési oldalán. Téglás Zoltánt szintén a repülőtéren várta és interjúvolta meg az M1 híradójának stábja is.

A rockzenész és az érkező utasok üdvözlése után Jost Lammers és Horváth Gergely a 2 Terminál indulási szintjén, a SkyCourtban üdvözölte az utasokat. A SkyCourt, ami a Budapest Airport 2 termináljának a központ épülete 2011 március óta szolgálja a magyar idegenforgalom céljait. A több hazai és nemzetközi építészeti díjjal elismert csarnokot a Budapest Airport mintegy 100 millió eurós (30 milliárd forintos) beruházással hozta létre a KÉSZ Zrt., mint fővállalkozó közreműködésével. A Budapest Airport termináljain tavaly 8,5 milllió utas fordult meg, ezek kb. 60 % külföldi állampolgár. Jost Lammers és Horváth Gergely ebben a csarnokban kívánt jó utazást az induló utasoknak és apró figyelmességekkel, csokoládéval, marcipánnal, BUD-emblémás bőröndcímkével vagy mézeskalács szívet formázó hűtőmágnessel ajándékozták meg az utasokat.

„A Turimzus Világnapja jó alkalom arra, hogy felidézzük: az idegenforgalomban érdekelt valamennyi félnek össze kell fognia ahhoz, hogy megfelelően tudjuk bemutatni az ország értékeit. A Magyar Turizmus Zrt.-vel immár több, mint három éve dolgozunk szoros együttműködésben.” – jelentette ki Jost Lammers. A Budapest Airport vezérigazgatója hozzátette: „Biztosan állíthatom, hogy Magyarország kiváló turisztikai célpont. A Magyar Turizmus Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodásunk alapján egy sor új légitársaságot tudtunk Budapestre hozni, számos új desztináció megnyitásában működtünk sikeresen közre. Ennek köszönhetően jelentősen növekedett a Magyarországra érkező turisták száma. Nekünk itt a Budapest Airportnál az a legfőbb szakmai célunk, hogy kiváló szolgáltatásokat nyújtsunk az utasainknak, hiszen a repülőtér az első és egyben az utolsó benyomás, amit emlékül magával visz a külföldi Magyarországról”.