Átlagon felüli értékelést kapott a germany.travel

germany.travel weboldal

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) online portálja, a www.germany.travel 21 nemzeti turisztikai hivatal (National Tourist Boards – NTO) online megjelenésének nemzetközi összehasonlításában átlagon felüli értékelést kapott a Digital Tourism Think Tank/se1 media a DZT megbízásából készített benchmark felmérésének eredménye alapján.

germany.travel weboldal

Az összehasonlításhoz különösen fontos küldőpiacok és különböző kultúrkörök turisztikai hivatalainak weboldalait, illetve a szakma által különösen innovatívnak ítélt portálokat választottak ki. A szakemberek öt kategóriában értékeltek, ezek az Inspiráció & Dizájn, Közösségi média integráció, Tartalom, Keresőfunkciók, illetve Mobil & Táblagépek.

A DZT internetes megjelenése jó értékelést kapott a Közösségi média integráció területén: ma a közösségi oldalakon való megosztás, illetve a felhasználók által generált tartalom az a két faktor, amelyek a használók szemszögéből meghatározzák az online marketing hosszútávú sikerét. Ezen a területen a DZT például kiemelkedőt alkotott ifjúsági kampányával. A jól hozzáférhető, elegendő mélységű tartalmak, az akadálymentesség, az interaktív térképek, a soknyelvűség és az aktuális rendezvények garantálják, hogy a DZT weboldala a Tartalom kategóriában is jó pozíciót érhetett el.

A német portál szintén jó eredménnyel zárt a keresőfunkcióknál, amelyek nemcsak szintax-logikával, hanem szinonímákkal és fonetkiával is dolgoznak. A Mobil & Táblagépek kategóriában a DZT jelenleg új funkciók fejlesztésén dolgozik, így ebben a kategóriában nem kapott értékelést.

Az oldal tartalmi része is jó eredményt ért el. Inspiráció & Dizájn témakörben a weboldal az érzelmekre ható képi világgal és az olyan hasznos funkciókkal, mint például az e-brossúrák vagy az utazásszervező szerzett jó pontokat.

„A felmérés eredménye alátámasztja stratégiánkat, miszerint a lehető legkorábban be kell lépni az online világba, konzekvensen össze kell kötni egymással a digitális kommunikációs lehetőségeket és minden szegmenst folyamatosan fejleszteni kell tovább. A www.germany.travel oldal ma már sokkal több, mint a nemzetközi turisták egy közkedvelt információs forrása. A portál összeköti egymással a végfelhasználókra szabott információkat és az utazásszervezéshez szükséges praktikus alkalmazásokat. A közösségi hálón zajló interaktív kommunikáció kapujaként a DZT online megjelenése erős sokszorosító hatással bír: a DZT összes nemzetközi közösségi médiacsatornáinak potenciális hatásköre eléri az 1,4 milliárd felhasználót” – magyarázza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Intenzíven növekszik a felhasználók száma

A DZT 2013-ban 6,5 millió látogatót regisztrált oldalain – ez 22 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest. A kattintások számánál különösen nagy növekedés volt tapasztalható a városi utazások (plusz 31 százalék), az UNESCO-világörökségek (plusz 17 százalék), illetve a karácsonyi vásárok (plusz 50 százalék) tematikus oldalakon. A kereslet átlagon felül növekedett Hollandiából, az Amerikai Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Franciaországból – ezek az országok mind a tíz legfontosabb küldőpiac közé tartoznak az úticél Németország számára.

A www.germany.travel turisztikai portál piacspecifikus tartalmakat kínál akár 30 különböző nyelven. Az úticél Németországot több mint 600 video, 265 modern 360 fokos panorámakép és több mint 12 ezer fotó mutatja be vizuálisan. A hetente frissülő hírek és a folyamatos frissítések miatt a portál mindig aktuális és élettel teli.