Bulgária felé is nyit az MT Zrt

0
21

Magyar Turizmus ZrtAz új, feltörekvő turisztikai piacok felé való nyitás jegyében, idén decemberben első alkalommal érkeznek bolgár utazásszervezők Magyarországra egy tanulmányút keretében az MT Zrt., a Malév, a Continental Hotel Zara és a Ramada Resort Aquaworld Budapest együttműködésében. A 15 bolgár turisztikai szakembert december 13-án, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), valamint a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) és a Magyar Turizmus Zrt. részéről is köszöntik egy vacsora keretében.

{module 221}

A tanulmányút résztvevői Budapest, valamint a magyar főváros környékének szépségeit ismerhetik meg. A csoport megcsodálhatja a Gödöllői Királyi Kastélyt, a tanulmányút második részében pedig a festői szépségű Szentendre felé veszik az irányt. Itt az ebédet követően lehetőségük nyílik belevetni magukat a karácsonyi vásár forgatagába, ahol a téli ételek ínycsiklandozó illata, a forraltborozás hangulata és kézzel készített karácsonyi díszek várják őket. Szentendrei programjuk a Karácsonyi Múzeumban zárul. A szakemberek a közelgő ünnep jegyében a Budapesti Karácsonyi Vásárba is ellátogatnak.

A KSH legfrissebb, 2011. január-októberi statisztikai adatai szerint a bolgár vendégek 7,4%-kal több, összesen több mint 39.000 vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A bolgár beutazóturizmus további élénkítése érdekében – a Magyar Turizmus Zrt. 2012. évi marketingtervében foglaltakkal összhangban – az MT Zrt. először képviseli hazánk turisztikai kínálatát a február 16-18. között, Szófiában megrendezésre kerülő Holiday & Spa Expo turisztikai kiállításon és vásáron. A nemzeti turisztikai marketingszervezet az esemény kapcsán szakmai találkozót is szervez annak érdekében, hogy a hazai és a bolgár szakemberek szorosabbra fűzhessék szakmai kapcsolataikat.

{module 221}