Bulgária felé is nyit az MT Zrt

Magyar Turizmus ZrtAz új, feltörekvő turisztikai piacok felé való nyitás jegyében, idén decemberben első alkalommal érkeznek bolgár utazásszervezők Magyarországra egy tanulmányút keretében az MT Zrt., a Malév, a Continental Hotel Zara és a Ramada Resort Aquaworld Budapest együttműködésében. A 15 bolgár turisztikai szakembert december 13-án, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), valamint a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) és a Magyar Turizmus Zrt. részéről is köszöntik egy vacsora keretében.

{module 221}

A tanulmányút résztvevői Budapest, valamint a magyar főváros környékének szépségeit ismerhetik meg. A csoport megcsodálhatja a Gödöllői Királyi Kastélyt, a tanulmányút második részében pedig a festői szépségű Szentendre felé veszik az irányt. Itt az ebédet követően lehetőségük nyílik belevetni magukat a karácsonyi vásár forgatagába, ahol a téli ételek ínycsiklandozó illata, a forraltborozás hangulata és kézzel készített karácsonyi díszek várják őket. Szentendrei programjuk a Karácsonyi Múzeumban zárul. A szakemberek a közelgő ünnep jegyében a Budapesti Karácsonyi Vásárba is ellátogatnak.

A KSH legfrissebb, 2011. január-októberi statisztikai adatai szerint a bolgár vendégek 7,4%-kal több, összesen több mint 39.000 vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A bolgár beutazóturizmus további élénkítése érdekében – a Magyar Turizmus Zrt. 2012. évi marketingtervében foglaltakkal összhangban – az MT Zrt. először képviseli hazánk turisztikai kínálatát a február 16-18. között, Szófiában megrendezésre kerülő Holiday & Spa Expo turisztikai kiállításon és vásáron. A nemzeti turisztikai marketingszervezet az esemény kapcsán szakmai találkozót is szervez annak érdekében, hogy a hazai és a bolgár szakemberek szorosabbra fűzhessék szakmai kapcsolataikat.

{module 221}