Több magyar turista Lengyelországban

Több magyar turista Lengyelországban

Ismételten emelkedik a Lengyelországba látogató magyar turisták száma. Reméljük, a 2014-es év még jobb lesz!

Több magyar turista Lengyelországban

A sportrendezvények mindig nagy vonzerőt jelentenek, s most a sikeres 2012-es Foci EB rendezés után egyre több ilyen nemzetközi sport versenyt bonyolít Lengyelország. Már lezajlott az Atlétikai Világbajnokság, most a Férfi röplabda Világbajnokságra készülnek, mely 2014. augusztus 30 és szeptember 21. között  kerül megrendezésre Bydgoszczban, Gdańskban, Katowicében, Łódźban, Krakkóban, Wrocławban.

Akik a versenyekre ellátogatnak, megismerik a városokat is, s így nagyon jó képet kapnak az adott helyszínekről, elviszik a városok hírét is, s ez a legjobb reklám. Jobban hisznek a turisták honfitársaiknak, mint a hivatalosan reklámozó cégeknek, médiáknak.

A sportrendezvényeken kívül is nagyon sok egyéb fesztivált, versenyt rendeznek Lengyelországban. A legközelebbi igen érdekes verseny a Húsvéti Pálmakészítő verseny, melyet mindig virágvasárnapon tartanak  Lipicen, de Rabka Zdrójban is.

A jazz Lengyelországban nagyon jelentős szerepet játszik. Különösen kedvelt az ifjuság körében. Április 4-6. között rendezik meg a „Jazz nad Odra” Fesztivált Wrocławban, abban a városban, ahol a város gyönyörű egyetemén kb 150 ezer diák tanul.

Hagyományosan nagyon népszerű a Húsvéti Beethoven Fesztivál, melyet ez évben április 6-18. között Varsóban élvezhetnek a komolyzene kedvelői.

A 2014-es év az Egészségturizmus éve. Annak ellenére, hogy ez az ágazat igen jelentős Magyarországon is, nagyon sok olyan lehetőség várja a magyar turistákat, amelyekkel nem találkozhatnak Magyarországon, de megtalálhatjuk Lengyelországban.

Ez a földrajzi elhelyezkedésének is köszönhető: hegyek, tengerpart, földalatti szanatóriumok, stb.), vagy a Kneipp – terápia szülőatyjának szanatóriuma, illetve gyógyüdülő helyeken található só lepárlók (pl. Ciechocinek), illetve a Krio (a test, vagy annak beteg részének lehűtése) terápia, s még sorolhatnánk tovább a vonzerőket. Lengyelország az asztmás, allergiás betegek paradicsoma. Különösen jó eredményeket érnek el a gyerekek gyógyításában, akik gyógyszermentesen több évre tünetmentesek lehetnek.

Azokat is várja Lengyelország, akik nem gyógy üdülni, hanem megőrizni szeretnék egészségüket a szinte már minden szállóban megtalálható SPA & Wellness részlegeivel.

Egy másik terület, ami szintén egyre vonzóbb a magyar turistáknak, az a vallási turizmus, illetve a zarándok utak. Lengyelországban a zarándok helyek nagy része szoros kapcsolatban áll a magyar történelemmel, s ez egy nagy vonzerőt jelent. Megemlíthetjük, hogy Czestochowaba, Krakkóba már zarándok különvonatok is indulnak, de egyéb, főleg szenior csoportok is szép számban látogatják ezeket a kolostorokat, ahol zarándok házak, olcsó szállással, étkezőhelyek, s kellemes tartózkodás várja őket.

Április 27-én lesz II. János Pál szentté avatása. Ez alkalomból Lengyelország szerte, különösen a pápa által látogatott helyeken, nagy rendezvények várják a érdeklődőket.

A Krakkói Egyetem ebben az évben ünnepli fennállásának 650. évfordulóját. Ezen az egyetemen már a megalakulástól tanultak magyarok. Létrejöttében jelentős szerepe volt Hedvig (Jadwiga) lengyel királynőnek, Nagy Lajos lányának. Ebből az alkalomból sok rendezvényt rendeznek közösen a várossal. Az ünnepségsorozat márciusban kezdődik. A legfontosabb rendezvény május 10-én lesz az államfő részvételével, este egy nagy szabadtéri zenei rendezvénnyel a Főtéren.

Bővebb információ: www.lengyelorszag.travel