Budapest Beer Week 2019

A Budapest Beer Week szervezői és az esemény fővédnöke, Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete látta vendégül a sajtót a brit nagykövet rezidenciáján a BPBW 2019 nemzetközi sörfesztivál sajtótájékoztatóján.
A sajtótájékoztatón csapra vert Earl Grey-es Imperial Ipa, illetve Laphroig hordós Milk Stout mellett a következő témákról volt szó:
másodszorra rendezzük meg a régió rangos nemzetközi kézműves sörfesztiválját, mely a május 24-25-i kóstolónapokban csúcsosodik ki
Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete – a tavalyi évhez hasonlóan – idén fővédnökként áll az esemény mögé
még nagyobb, még szebb, még több, mint tavaly: 25 országból 60 sztársörfőzde érkezik hozzánk személyesen, hogy a magyar élvonallal kiegészülve saját kezűleg csapolják exkluzív söreiket a vendégeknek
a fesztivál kiemelt vendégei idén a brit sörfőzdék, amelyek közül hat élvonalbeli márka is ellátogat most Budapestre, a “Craft is GREAT Britain” kampány részeként.


11 magyar sörfőzde kollaborációjában készül el a fesztivál söre, mely május 20-tól az ismert sörös helyek mindegyikén csapra kerül
egyedi programeleme a fesztiválnak a BPBW szakmai napja, mint üzleti platform a nemzetközi és hazai gyártók – beszállítók kapcsolatainak erősítésére, illetve újabb együttműködések megalapozására.
“Fővédnökként örömmel invitálok mindenkit erre a sokszínű, nemzetközi fesztiválra; Brit nagykövetként pedig külön öröm számomra, hogy az idei rendezvény kiemelt vendégei brit sörfőzdék és sörfőző mesterek lesznek. Mottójuk: “Craft is GREAT Britain” vagyis nemcsak NAGY-Britannia NAGYszerű, hanem a brit kézműves termékek, így a sörök is! A nemzetközi és a brit sörök kiváló minőségéről győződjenek meg Önök is személyesen – csatlakozzanak hozzánk, találkozzunk fesztiválon!” – Iain Lindsay, Fővédnök.


„A munkánk 2018-ban nem ért véget, hanem csak akkor kezdődött igazán. Tavaly sikerült bebizonyítani, hogy a hazai kézműves sör felnőtt, és Budapest megérdemli a nemzetközi sörvilág figyelmét. Külföldről 2019-ben már nemcsak azért jönnek látogatók a Budapest Beer Weekre, mert a többi hasonló nemzetközi rendezvényre szinte azonnal kikerül a megtelt tábla, hanem kifejezetten város és a hazai színtér miatt.

– Sefcsik Márton, a fesztivál kommunikációs vezetője

„Egész héten át tartó eseménysorozat, a hazai főzdék összefogása egy közös fesztiválsör érdekében, a csúcsfőzdéken és a hazai neveken túl a szomszédos országok feltörekvő sörfőzdéinek meghívása, szakmai nap hazai és neves nemzetközi söripari cégek előadásaival, hivatalos afterparty-k zenekarokkal és dj-kkel a főhelyszínen; ezek mind azok, amik egyedivé teszik a Budapest Beer Week-et más nemzetközi sörfesztiválokkal összehasonlítva!”

– Rebák Tibor, a fesztivál szakmai vezetője