Elsöprő siker az V. Jubileumi Sörfesztiválon

Vasárnap zárult az V. Jubileumi Sörfesztivál, melyre ezúttal is óriási érdeklődés mutatkozott. A tavalyihoz képest idén 10%-al emelkedett a látogatók száma, a résztvevők 20%-a pedig külföldi volt.

Elsöprő siker az V. Jubileumi Sörfesztiválon

A legjobban a belga sörök fogytak, a közönség véleménye alapján pedig az Igazi Csíki Sör lett a fesztivál legkedveltebb söre. A gasztronómia terén a streetfood hódított, így a kolbászok, a grill ételek és a hamburgerek fogytak a legjobban.

Az ötödik jubileumát ünnepelő Sörfesztivál a lehető legszínesebb sör- és gasztro kínálattal várta magyar és az egyre inkább növekvő létszámú külföldi látogatóit négy napon keresztül, csütörtöktől vasárnapig.

A fesztivál több mint 200 féle sörkülönlegességet vonultatott fel, így például cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítették a nemzetközi ízkavalkádot. Az almaborok kedvelőit a fesztiválon kialakított Cider Ligetvárta, ahol a résztvevők immár 20 régi ismerős és izgalmas újdonság közül válogathattak.

A fesztivál idén rengeteg meglepetést tartogatott a résztvevők számára, így például egy rekordkísérlet is megvalósulhatott, melynek során Magyarország legnagyobb, 693 literes koktélja készülhetett el.

A hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói, mint például a Borsodi, a Dreher és a HEINEKEN sörgyárak is képviseltették magukat. A fesztiválon idén kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai vonal, ezen belül is a streetfood, így 17 gasztronómiai kitelepülő közel 130 féle fogásának megismerésére nyílt lehetőség.

A vendégország szerepét Belgium töltötte be, nem kevés sikerrel: a legjobban ugyanis a belga sörök fogytak. A résztvevők 30 fajta belga sört kóstolhattak meg, valamint többféle belga csokoládé is kipróbálhattak a Belga Udvarban.

A fesztiválozók véleménye szerint az Igazi Csíki Sör volt a fesztivál legkedveltebb söre, így ők nyerték a 2015-ös fesztivál nagydíjat. A sörök mellé a kolbászok, a grill ételek és a hamburgerek csúsztak a legjobban.

A felhőtlen szórakozásról, valamint a hajnalba nyúló jókedvről– a kiváló sörök és ételek mellett – 15 fellépő gondoskodott, akik esténként 2 színpadon koncerteztek. A fesztivál olyannyira sikeres volt, hogy a rendezvény előtt az elővételes jegyek 90%-a már elfogyott.

„Arra számítottunk, hogy idén is telt házas rendezvényt zárunk, arra viszont nem, hogy − a tavalyihoz képest − 10%-al fog emelkedni a résztvevők száma. Annak pedig kifejezetten örvendünk, hogy a fesztiválozók 20%-a külföldi volt. Ezek után a sokat mondó eredmények után bízunk benne, hogy az elkövetkező években is legalább ennyire nagy érdeklődés mutatkozik a fesztivál iránt nemcsak a hazai, hanem a külföldi közönség körében is” – mondta Kurucz Dániel,az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője.