Az Eszterbauer Borászat elsőként töltötte nyári rozéját a belső mintázatú palackba

Az Eszterbauer Borászat elsőként töltötte nyári rozéját a belső mintázatú palackba

Magyarországon először kerül bolti forgalomba az a különleges, belső mintázatú boros palack, amely innovatív eljárással, Orosházán készül. Az egyedi üvegbe elsőként a szekszárdi Eszterbauer Borászat rozéja kerül, amellyel napokon belül koccinthatunk. A palack segítségével a magyar borászok egyedi mintázatú, kreatív boros palackokkal tehetik még különlegesebbé boraikat.

Az Eszterbauer Borászat elsőként töltötte nyári rozéját a belső mintázatú palackba

Az Orosházi Öblösüveggyárat üzemeltető O-I az év elején mutatta be fehér és rozé borokhoz ajánlott belső mintázatú palackját a magyar borászoknak. A hazánkban tervezett palack célja, hogy a borászok saját elképzeléseik alapján még egyedibbé tehessék a boraikhoz illő üveget bármilyen felirat, logó vagy motívum elhelyezésével. A 750 ml-es menetes szájú, úgynevezett Bordolese Nobile palack minden darabja egyedi, a gyártási eljárásnak köszönhetően nincs két teljesen egyforma üveg.

A Szekszárdi Borvidék egyik legnevesebb borháza, az Eszterbauer Borászat elsőként 2014-es Öröm Rozé Cuvée borát tölti a belső mintázatú üvegbe. A nyári frissítőként ajánlott rozé bor palackozásához a borászat 7000 üveget rendelt, melyek napokon belül a boltokba kerülnek.

„Az élet más területeihez hasonlóan a borpiacon is óriási a verseny. Egy modern borászatnak nem csak a borok minőségével, hanem a címkék, palackok külső megjelenésével is ki kell tűnnie, meg kell szólítania a fogyasztót. Az orosházi öblösüveggyár belső spirálmintázatú palackja olyan innovatív megoldás, mely még jobban kifejezi boraink különlegességét. Rozénk kitöltése ebből a palackból nem csupán gasztronómiai, de esztétikai élményt is nyújt majd” – mondta Eszterbauer János.

„Az orosházi öblösüveggyár több mint ötven éve áll a magyar borászok mögött. Legújabb innovációinkkal, így belső mintázatú palackunkkal a pincészetek kreatív elképzeléseit és a hazai borászati kultúrát kívánjuk támogatni. Reméljük, hogy különleges üvegeinkkel egyre több borász váltja majd valóra kreatív terveit és újabb egyedi palackokkal találkozhatunk majd a boltok polcaink – tette hozzá Gyenge Éva az O-I Magyarország vevőszolgálati és kereskedelmi vezetője.

Az egyedülálló eljárást néhány évvel ezelőtt az O-I fejlesztette ki és szabadalmaztatta. Az első belső mintával ellátott üveget – melybe sört töltöttek – az amerikai piacon mutatták be. Az üveg nyakán különleges spirál forma segítette elő a sör örvény-szerű kiöntését, ezzel is javítva a sör minőségét. Európában a palack újdonságnak számít – Csehországban egy helyi borászat bevonásával 2013 végén vezették be a piacra a belső mintázattal ellátott palackokat.