Itt az idei utolsó Borszerda

Egy sikeres rendezvény rövidesen végéhez közeledik, hiszen a Borszerdák utolsó eseményére kerül sor november 10-én. A vörösborok mellett az újborok köszöntésével telik a bor és gasztronómia közös ünnepe, hiszen ilyenkor Szent Márton napja környékén jelennek meg az új, friss borok. Ehhez csatlakoztak azok az éttermek, akik összekötik a Liba Napokat a borok élvezetével. Ezen a napon különleges menüsorokkal jelentkeznek és a boraikat fél áron kínálják úgy délben, mint este.

Jó lenne ebből hagyományt teremteni – hasonlóan a francia Beaujolais ünnephez – hogy mindenki várja az új borok szerdáját. Ez a Borszerda arra is kiváló alkalmat teremt, hogy a borkedvelők már-már eldönthessék, hogy melyik palackkal lepjék meg vendégeiket, szeretteiket.

A Borszerda nemcsak a magyarok, hanem a külföldiek körében is nagy sikert aratott és jó hírverése volt borainknak – jelentette ki Simon Péter az Agrármarketing Centrum igazgatója.

A menüket olyan neves szakemberek bírálják el, mint Benke László, Horváth Zoltán, Buday Péter, Vrábel Krisztina és Szatmári Nóra, Zsupos Ildikó, Habik Erzsébet. S hogy a vendégek nyugodtan kóstolgassák a borokat, ezért a Főtaxi kedvezményes tarifával szállítja el a Borszerda után hazatérőket.