Forró szénsavas aromatea recept

pezsgős pohár - gasztronómia

Különleges téli forró ital haladóknak Tóth Barnabás executive séftől

A forró szénsavas aromateák egy izgalmas és frissítő kategóriát alkotnak a forró italok világában, melyek egyedi kombinációval ötvözik a meleg tea és a pezsgős buborékok élvezetét. Ezek a különleges italok az íz és az illat gazdag világát hozzák el, egyesítve a tradicionális teakészítés művészetét és az újragondolt szénsavas frissességet. A teák sokféle variációban léteznek és számos különböző összetevőt vonultatnak fel. A szénsavas buborékok nemcsak a frissítő hatást erősítik, de egyúttal játékossá és könnyeddé teszik az italt.

Tóth Barnabás, a Fagus executive séfje, egy ilyen forró szénsavas aromatea receptet ajánl figyelmünkbe, amely az egyediség és az ízösszetevők harmonikus elegyét kombinálja. Az általa megalkotott recept egyesíti a zöld tea és levendula finom jegyeit, miközben a citromfüves szirup hozzáadja az extra frissességet és gazdagságot.

Hozzávalók:

  • 400 ml víz
  • 4 g zöld tea
  • 6 szál levendula

A 60 ml citromfüves sziruphoz:

  • 70 ml víz
  • 20 g cukor
  • fekete rizs
  • citromfű

Elkészítés:

Tegyük egy kancsóba a zöld teát és a levendulát, majd forrázzuk le a hozzávalókat 92 fokos vízzel. Zárjuk le a kancsót, és hagyjuk állni egy órán át, hogy a tea és a levendula aromái jól kifejlődjenek.

Eközben készítsük el a citromfüves szirupot. 70 ml vízhez adjuk hozzá a fekete rizst, a cukrot, és a citromfüvet. Kezdjük el melegíteni, majd forrás után takaréklángon főzzünk belőle sűrű szirupot. Amikor elkészült, szűrjük át és tegyük félre.

Végezetül öntsük össze a levendulás zöld teát és a citromfűszirupot egy olyan szifonba, amit szabad melegíteni. Nyomjunk a szifonba 1 db patront, majd helyezzük 1 órára 70 fokos vízbe, hogy az ízek tovább finomodjanak és a buborékok jól kialakuljanak.

Különleges italhoz különleges szervírozás dukál: öntsük a forró szénsavas aromateát pezsgőspohárba, és díszítsük fahéjjal a vizuális élmény fokozása érdekében.

A különleges téli ital egyedülálló ízvilága és a szénsavas frissesség kombinációja garantáltan sikert arat.

1 hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .