Jön a torkos csütörtök 2011. március 10-én!

Ismét készülhetnek a torkoskodást kínáló vendéglátóhelyekIsmét készülhetnek a torkoskodást kínáló vendéglátóhelyek, illetve a torkoskodni kívánó vendégek, ugyanis a Magyar Turizmus Zrt. 2011-ben is meghirdeti az immár védjeggyé vált Torkos Csütörtök akciót. 2011-ben a néphagyományon alapuló, a Hamvazószerdát követő napon zajló akció március 10-ére esik. A csatlakozni kívánó éttermek az MT Zrt. által létrehozott www.menjunkenni.hu honlapon keresztül regisztrálhatják magukat a hatodik Torkos Csütörtök akcióban való részvételre.

A már hagyományokkal bíró esemény alkalmából évről évre több étteremben fogyaszthatnak fél áron a vendégek. 2010-ben 1300 étteremben 230 ezer vendég torkoskodott.

Az akcióhoz való csatlakozás feltételei

Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, akik vállalják, hogy március 10-én egész nap – teljes nyitva tartási idejük alatt – ‘a la carte’ kínálatukból 50%-os kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás (amennyiben az az év többi szakában is elfogadott) fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ‘a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az ÉTEL- ÉS ITALFOGYASZTÁSRA együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50%-os kedvezmény! Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen 2010-ben jogos panasz merült fel, a 2011-es évre nem tudja fogadni a Magyar Turizmus Zrt.

A csatlakozó szolgáltató vállalja azt is, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti, és az MT Zrt. számára visszaküldi. Az eredményeket a Magyar Turizmus Zrt. az akcióban résztvevők számára eljuttatja.

Az akcióban részt venni kívánó éttermek, ill. vendéglátóhelyek egészen 2011. március 7-én 10 óráig jelentkezhetnek. A regisztrált vendéglátóhelyeket, a Torkos Csütörtök hivatalos honlapja mellett az MT Zrt. az idei évben is népszerűsíti különböző médiafelületein.

A Magyar Turizmus Zrt. az akció sikere érdekében a nagykereskedések és éttermi beszállítók részére is felhívást tett közzé, hogy a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek kedvezményekben részesülhessenek a Torkos Csütörtököt megelőző napokban.

Az akció egyik kiemelt partnere idén is a METRO, amely az éttermeknek nyújtott kedvezmények mellett, a kiadványain keresztül is népszerűsíti a Torkos Csütörtököt.

A Magyar Turizmus Zrt. másik kiemelt partnerével – a Tork termékeket előállító SCA Kft.-vel –együttműködésben éttermenként 250 db, logózott „Tork”-os Csütörtökös szalvétát biztosít ingyenesen és kiszállítással, a február 24-ig jelentkező első 1000 étterem számára!