A legdrágább karácsonyi vacsora 43 millió forint

Ben Spalding sztárszakécs

A világ legdrágább karácsonyi menüje 125 ezer fontba kerül. Igaz, nem csupán egy, hanem négy főre. Egy brit séf, Ben Spalding szolgál ezzel a csinos árú menüvel. Az árban benne van a házhozszállítás is, de nem az ételeké, hanem az alapanyagoké és a szakácsé. A híres séf ugyanis a megrendelő otthonában – vagy az általa óhajtott helyen – készíti el az étkeket és szolgálja fel az italokat.

Ben Spalding sztárszakécs

 

A The Daily Telegraph című brit lap szerint összesen 24 fogás és ital szerepel a kínálatban. A méregdrágaság oka részben a hozzávalók csillagászati ára, bár Spalding munkadíja sem lehet alacsony, de ő ennek 80%-át jótékony célra akarja adományozni: egy brit rákbetegség-kutató intézet kapná meg, így a tékozló vacsorázókat kevésbé furdalhatja lelkiismeretük – jegyezte meg a brit Metro újság.

karácsonyi menü

A hozzávalók közt akad fehér – azaz a drágább fajtájú – szarvasgomba, 150 éves balzsamecet, 1907-es évjáratú  pezsgő (ez a legdrágább tétel: 37 ezer fontot számítanak fel érte). A főétek pulyka, ez Dodine fajtájú, amely ritka tenyésztés. Aki unja már a karácsonyi pulykát, az kérhet helyette – vagy mellé – wagyu marhából készült sültet. Ezeket a teheneket még masszírozzák is tenyésztőik, méghozzá minden nap több órán át, hogy húsuk megfelelően porhanyós legyen, továbbá ét-, illetve italrendjükön sör is szerepel. Nyáron kánikulában két kriglivel kapnak, amúgy csak eggyel.

Aki szeretné megrendelni az egészet, az a VeryFirstTo.com honlapon teheti meg.

(MTI)