A bűvös 1 milliárd

Becslések szerint idén december 13-án  érkezett meg valahova a világ 1 milliárdodik turistája –  ennek apropóján indított kampányt a Turisztikai Világszervezet (UNWTO).

Agérdi wellness központ

 

A világraszóló eseményt a Magyar Turizmus Zrt. is megünnepelte, méghozzá Agárdon, ugyanis a társaság „számításai szerint” az 1 milliárdodik utazó éppen Magyarországon, Agárdon tartózkodott ezen a napon. Az UNWTO által, a Föld megmentéséért és a fenntartható turizmusért indított szavazás eredménye szerint az utazók a helyi termékek és szolgáltatások vásárlása mellett kötelezték el magukat.

A babonás dátum ellenére, szerencsés napnak bizonyult december 13-a a Görögországból érkezett OLAYIWOLA OLAKUNLE ISMAILA számára, akit Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és Kovacsics Imre, a fürdő vezérigazgatója együtt fogadtak az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben mint a világ 1 milliárdodik turistáját.

A nigériai származású görög utazó  nagy örömmel és meglepődve fogadta a vezetők által átnyújtott oklevelet és ajándékokat. Elmondta: azért jött Magyarországra, hogy kikapcsolódjon és feltöltődjön többek között az Agárdi Gyógyfürdő szolgáltatásait élvezve.

„1 milliárd turista, 1 milliárd lehetőség”  – szól a világszervezet szlogenje. A hazai akció célja – hasonlóan az UNWTO által megfogalmazott célkitűzéshez – az, hogy ráirányítsa a figyelmet a turizmus társadalmi és gazdasági jelentőségére, valamint ösztönözze az utazókat a környezettudatos magatartásra.

Az UNWTO 5 olyan lehetőséget állított kampánya fókuszába, amelyek alkalmazásával minden egyes utazó tehet valamit a Föld megmentéséért: Az UNWTO arra kérte internetes kampányában a világ utazóit, hogy következő utazásukra gondolva szavazzanak a fenntartható turizmust segítő ötletekre: az érdeklődők a szavazással kötelezhették el magukat az energiatakarékosság, a helyi termékek vásárlása, a tömegközlekedés használata, az örökségvédelem, vagy a helyi kultúra tisztelete mellett. Az egymilliárdodik turista napjának választott december 13-án tette közzé az UNWTO a szavazás eredményét, miszerint a helyi termékek és szolgáltatások vásárlása volt a legnépszerűbb tipp a világ utazóinak körében.