Magyar Borklub Londonban

Magyar Borklub Londonban

A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete március 30-án immáron hatodik alkalommal rendezte meg bor és gasztronómiai estjét Londonban, a Magyar Kulturális Intézetben.

Magyar Borklub Londonban

A rendezvény kiemelt célja Magyarország bor és gasztronómiai kínálatának bemutatása a brit utazási szakma számára, különös figyelemmel a Gasztroélmények Éve nagyszabású eseményeire, közük a Bocuse d’Or európai döntőre, a Gourmet Fesztiválra és a Budavári Borfesztiválra.

A rendezvényre az MT Zrt. brit szakmai és média partnerei kaptak meghívást, ezzel lehetőséget teremtve a magyar bor és gasztronómiai kínálat bemutatkozása mellett az üzleti kapcsolatépítésre és a desztináció iránti lojalitás növelésére is. Ez alkalommal a borklubnak több mint 30 fő brit résztvevője volt, köztük a külképviselet olyan partnerei, mint a British Airwaya Holidays, a Silver Travel Advisor, a Ramblers Worldwide Holidays, a Cox & Kings Travel Ltd vagy éppen a The Telegraph Travel, a Rough Guide, a Jewish Chronicle, és a Fabulous Magazine írói.

A rendezvény „szponzorai”: a Magyar Kulturális Intézet, amely a különlegesen szép helyszínt biztosítja évek óta Covent Gardenben, a Wines of Hungary borkereskedés, amely a borokat biztosította és az Urban Merchants Ltd magyar tulajdonosú catering cég, amely a rendezvény ételeit készítette.

A borklub kínálata ezúttal a balatoni és közép-dunántúli régiókra fókuszált egy különleges egri vörösbor és a desszertbor kivételével.

Az érkezőket a Kreinbacher Extra Dry pezsgővel köszöntötték, majd öt bort mutattak be és kóstoltattak (Etyeki Kúria White; Kecze Pince Rozolé; St Andrea „Csakegyszóval” Pinot Noir; Kecze Pince Zsófia Cuvee; Tokaji Kereskedőház, Késői Szüretelésű Sárgamuskotály), amelyekhez a megfelelő ételeket párosították.

A borok bemutatásához kóstoló füzetet is készített az MT Zrt., amelyből a résztvevők még többet megtudhattak az italokról, rövid ismertetőt olvashattak a rendezvény házigazdáiról és jegyzetelhettek a kóstolások közben.

Az Egyesült Királyság jelenleg hazánk 2. legfontosabb turisztikai küldőpiaca: a brit vendégek közel 887 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein 2015-ben, ami 17,6%-kal meghaladja az előző év adatát. A kedvező tendencia idén is folytatódott: az év első hónapjáról rendelkezésre álló KSH adatok szerint 4,7%-kal nőtt a brit vendégéjszakák száma az előző év januárjához viszonyítva.