Már remeg a miskolci kocsonya

Miskolci Kocsonyafesztivál 2011A 2011-ben 11. alkalommal megrendezésre kerülő Kocsonyafesztivál a Vendégségben Miskolcon elnevezésű városmarkerting programból nőtte ki magát, és idén februárban már 200.000 látogatót vonzott a térségbe. A miskolci Kocsonyafesztivál célja, hogy a téli szezonban is a városba látogassanak a kül- és belföldi vendégek, és Miskolcban egy vendégszerető, gasztronómiai, kulturális és turisztikai értékekben gazdag régióközpontot ismerjenek meg.

A Fesztivál egy különleges földrajzi utazás és „időutazás” is egyben a Kárpát-medence gazdag kulturális és gasztrokulturális történelmében, napjaira a város egy óriási, különleges piactérré alakul át. A programkínálatban egyenlő súllyal képviseltetik magukat a minőségi kulturális, szórakoztató és szabadidős programok, a hagyományápoló és a miskolci legendákat megidéző események, valamint a város és környéke épített és természetes környezetet, kulturális örökségének bemutatását célzó rendezvények. Fontos szerepe van a fesztiválon a közösségi-társasági életnek, a környezetvédelemnek, a fenntartható fejlődésnek.

Fergeteges fesztiválhangulat várja 2011. első élményvonatán február 19-én a MÁV Nosztalgia utasait, akik a 11. Miskolci Kocsonyafesztiválra utaznak.

Az utasok welcome drink mellett, különleges környezetben, kényelmes kocsikban már a vonaton ráhangolódhatnak a miskolci programra, hiszen az Orfeum kocsiban élőzene, a bárkocsiban bárzongorista várja az utasokat. Már a fedélzeten lehetőség lesz a miskolci italkülönlegesség, a korty és természetesen többféle kocsonya megkóstolására, valamint játékra is, amelyet a MÁV Nosztalgia szervez.
A miskolci lesz az első olyan fesztivál, amelyre a MÁV Nosztalgia új kocsiját, az Orfeum kocsit is az élményvonathoz kapcsolja. A 140 férőhelyes rendezvénykocsit a Magyar Posta Zrt.-től vásárolta a MÁV Noszatlgia 2010-ben, és az élményutazások hangulatának fokozására koncertvagonná alakították. A színpad és a 3000 watt teljesítményű hangtechnika lehetővé teszi, hogy kisebb koncertet tartsanak a vonaton miközben az a célállomás felé robog.

A kocsonyafesztiválra tartó élményvonat utasai a fesztivál kabaláját képező békát is magukkal vihetik, emellett a jegy ára tartalmaz egy kupont, ún. kocsonyatallért is, amit a kocsonyafesztivál minősített vendéglátó egységeiben lehet beválltani.

„2010-ben a pécsi élményvonatos útjainkkal indítottuk el ezt az új szolgáltatásformát és az idei fesztiválvonatok iránti érdeklődés azt mutatja, hogy 2011-ben is indítunk élményvonatot a kiemelt fesztiválokra, így például a Kocsonyafesztiválra is.” – mondta el Szendrey András, a MÁV Nosztalgia Kft. Ügyvezetője.