Sokszínű Németország

Németország egyszerűen barátságos szól a szlogen és ez így is van, mert mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2010 január és szeptember között a németországi vendégéjszakák száma 11%-kal növekedett – jelentette be Dernovics László a DZT magyarországi képviseletvezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyen elsősorban a német vasutat népszerűsítették.

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal 2009-ben kereken 450 ezer magyar vendégéjszakát számolt össze a több mint 9 ággyal rendelkező németországi szálláshelyeken. A vendégek különösen nagyra értékelték Németország kulturális sokszínűségét, az összes magyar kiutazás 59%-a kulturális felfedezőút volt. Ez idén sem lesz másként, mert számosan felkeresik a „RUHR.2010″- Európa kulturális fővárosát és az ez évi első nyolc hónapi számok szerint a magyarok németországi utazásainak száma 8,6%-kal nőtt.

A következő év olyan érdekes témákkal csábítja a kultúra szerelmeseit Németországba, mint például a „Liszt.2011″.

A Deutsche Bahn AG 1994-ben alakult, mára a világ egyik vezető szállító- és logisztikai vállalata, amely 130 országban folytatja tevékenységét. A cég magja a németországi vasút: kereken 251 ezer munkatárs (ebből majd 190 ezer Németországban) dolgozik nap mint nap azon, hogy fenntartsák az ügyfelek számára a mobilitást és szárazföldi közlekedési hálózatot, illetve a légi és hajóforgalmat. A 2009-es üzleti évben a DB-csoport forgalma elérte a 29,3 milliárd eurót, az üzemi eredménye /EBIT/ pedig kereken 1,7 milliárd euró volt.

A Deutsche Bahn idei kiemelkedő eseménye a német vasút 175 éves évfordulója.

Érdekes egybeesés, hogy 2011-ben a német autóipar is ünnepel, Baden-Württembergben 125 évvel ezelőtt találták fel az automobilt, így 2011-ben ez az esemény áll a DZT témáinak középpontjában. 125 napon keresztül május 7. és szeptember 10. között tisztelegnek eme jelentős találmány előtt. Több mint 200 esemény, kiállítás és ajánlat gondoskodik arról, hogy az Automobil-nyár rendezvény felejthetetlen élménnyé váljon.

Németország Turisztikai Hivatala nem szűkölködik idegenforgalmi kínálatban, mert a fenti témák mellett kiemelt feladatának tekinti az egészségturizmus propagálását is, marketing tervében több mint 350 gyógyfürdő promóciója szerepel.