Nők öröme a borban

Matias BorBon – Női BorklubA Matias BorBon – Női Borklub azért jött létre, hogy a bor iránt érdeklődő hölgyek a szakma képviselőinek kalauzolásával ismerkedjenek meg a bor rejtélyes világával. A klub célja, hogy bort érintő kérdésekben a nőket ne lehessen zavarba ejteni, hogy minél többen merjék felvállalni választásukat. A tudatos döntés többé már nem csupán a férfiak privilégiuma.

Az esték során, az előadások közben borkóstolásra kerül sor, így a tudásszerzés kellemes időtöltéssel párosul.

Az 5 városban (Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten és Pécsett) havonta megrendezésre kerülő Matias BorBon esték többek között az alábbi témákat érintik:

A kulturált borfogyasztás iránt nyitott hölgyek az esték során elsajátíthatják a borral kapcsolatos alapfogalmakat és ismereteket. Számukra kínál a sommelier az otthoni vendéglátásokhoz praktikus ötleteket, valamint megismerteti a résztvevőkkel a bor és étel párosításának alapvető szabályait.

Ahhoz, hogy az ételekhez a megfelelő bor kerüljön kiválasztásra, elengedhetetlen, hogy a klubtagok betekintést nyerjenek a borkészítés folyamatába, megismerjék a borvidékeket és a borfajtákat.

Nincsen olyan kérdés, amit ne lenne fontos megválaszolni! A közösség többi tagja számára is egyaránt érdekes lehet a felvetett témakör!
A tematika iránymutató, a résztvevők is alakítják az estéket.

A termesztett világfajtákon keresztül bemutatásra kerülnek fő vörös- és fehér borvidékeink.

Izgalmasnak ígérkezik a sajt és bor közös világának felfedezése is, megtudhatjuk például, hogy melyik bor melyik sajt harmóniáját teszi teljessé.

Emellett praktikus tippeket kaphatunk arról, hogy az egyes sajtfajtákat honnan lehet beszerezni, és meddig tárolhatók otthoni körülmények között.

Lerántják a leplet a férfiak és a nők borkóstolási szokásairól, és végre megtudhatjuk, hogy kerül málna-, ribizli-, föld- és virágillat a pohárba.
„Fontosnak tartom, hogy a nők is megtanuljanak a borral bánni, leginkább azért, hogy nekik is örömük legyen benne, másrészt hogy megismerjék a magyar borokat. Csak egy kulturált piac tud növekedést produkálni, és minél többen érdeklődnek a magyar borok iránt, annál többen fogyaszthatják azokat.” – mondja Ditz Edit – leendő borakadémikus, a londoni Nemzetközi Borakadémia végzős hallgatója.