Paprikás Csirke a betonbunker tetején

Több mint egy év kihagyás után az Extrém Szakács (a Lucullus BT önálló gasztroprojektje) megvalósította a 14. Paprikás Csirke főzését, amellyel a magyar kultúrát és gasztronómiát népszerűsíti szerte a világban. A főzésre ezúttal Albániában, Korce városának egy jellegzetes betonbunker- tetején került sor, a “Balkánturiszt” autós tájékozódási ralin.

 

{module 221}

A verseny alatt az Extrém szakács “Ták Mozsna” ralicsapata 7 nap alatt 3000 km-t autózott egy 1998-as Land Rover Discoveryvel és ismét betekintést nyert a helyi gasztronómiába – Szerbiában, Montenegróban, Koszovóban, Albániában, Boszniában és Horvátországban.  Az Extrém Szakács együttműködő partnerei a chocoMe és a Chococo voltak. “A lassan 9. éve éve működő Lucullus BT gasztronómiai egyesület nem elegendő arra, hogy a magyar konyhát külföldön és otthon maradéktalanul népszerűsítse, ezért egészül ki az Extrém Szakács projekttel” – mondta el Turóczi Gábor, a főzések elkövetője, egyben az egyesület elnöke.

„A magyar konyha mély hátrányból indul, ha adott esetben olasz, vagy francia konyhával hasonlítjuk össze, ezért kell sokkolnunk a helyszínekkel” – tette hozzá Turóczi Gábor, aki az Északi-sarktól, Mongólián és a Kaukázuson át a Karib-tengerig már rengeteg furcsa helyszínen főzött – tanktetőn, a Lánchíd pillérén, de iskola vagy szobor tetején is.

„Itt rengeteg betonbunker van, így az Enver Hodxa által megálmodott, őrült-utópisztikus helyszín adta magát”.

{module 221}