Pita Pest & Pasta Bar új street food célpont a Király utcában

Mindjárt két vadiúj street food hellyel találkozhat az, aki beleveti magát a budapesti éjszaka forgatagába, és elindul az utóbbi években a vigalmi negyed és a turistaútvonalak főcsapás irányává vált Király utcán a Deák Ferenc tér irányából.

Pita Pest

A buliból hazafelé éppúgy útba- és jól esik mind a két, Budapesten újszerű gasztrokínálattal, kreatív enteriőrrel és látványkonyhával csábító hely, mint mondjuk egy mozgalmas munkanapon.

A Pita Pest nevéhez hűen a legfortélyosabb ragukkal töltött pitákat kínálja, a keleti konyha esszenciájával és klasszikus ízekkel. Éhségtől kopogó szemeinkkel végignézhetjük, hogyan készülnek a kíméletesen sütött húsok, fortyognak a friss alapanyagokból összeválogatott és kikísérletezett különleges raguk, amik aztán pillanatokon belül a helyben sütött pitánkba töltve várják, hogy jóízűen elfogyasszuk őket az autentikus hangulatú bárban, vagy akár a közeli Erzsébet tér füvén ücsörögve.

A Pasta Bar a klasszikus itáliai temperamentum és ízvilág fúziója a new york-i olasz negyedek utcáinak hangulatával, ahol a tészták alkotó elemeit magunk rakjuk össze, ízlésünknek vagy kísérletező kedvünknek megfelelően. Minőségi alapanyagokból, helyben készült szószok, tésztakülönlegességek és feltétek várják, hogy összevariáljuk, majd felfaljuk őket. De választhatunk a hamisítatlan olasz pizzaszeletek közül is, ha épp klasszikus ízekre fenjük a fogunk. A Pasta Bar kedvez a vegetáriánusoknak és a gluténmentes étrendet folytatóknak is.

A Pita Pest és a Pasta Bar italkínálatának különlegességei közé tartoznak a házi limonádék és a Kislaki-Légli Géza borászatból érkező vino-k. 

Mindkét hely kreativitása megmutatkozik dizájnjában és gasztronómiájában egyaránt. A belsőépítészeti megoldások Rimóczi Imre fantáziáját és tudását, az ételek pedig Bernat Dániel gasztro kurátor ízlését, szakértelmét dícsérik.