A Vendéglátók Ipartestületének gálaestje

Hétvégén ünnepelt a vendéglátó szakma, ugyanis először adták át a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított Gundel Károly-díjat a Budai Várban lévő Magyarság Házában.

A Vendéglátók Ipartestületének gálaestje

A díjazottak Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) voltak. A Gálaesten részt vett dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár, a Gundel család képviselői és a szakma kiválóságai a gasztronómia területéről. Az est házigazdái Borbás Mária és Lázár Chef voltak.

A szakmailag is színvonalasnak tartott 6 fogásból és éjféli büféből álló menüsort az erre az alkalomra felkért 10 chef örömmel vállalta: Bicsár Attila (Alabárdos Étterem, Budapest), Bucsek András (Magtár Fogadó Noszvaj, Masinás Vendéglő és Kávémérés, Hollókő), Barka Áron (Araz Étterem – Zara Continental Hotel Budapest), Katona György (Biarritz Étterem és Kávéház, Budapest), Kovács József (Tuba Tanya, Hajdúszoboszló), Kozma Szabolcs (Mandula Étterem, Villány), Kövér Gergő (Prímás Pince, Esztergom), Rácz Ferenc (La Fiesta Party Service, Budapest), Tóth Balázs (VakVarjú Éttermek, Budapest), valamint Fekete Boglárka, cukrász (Gerbeaud Kávéház és Onyx Étterem, Budapest).

A fő fogás, mely magyar szürke szarvasmarha pecsenyéje káposztás rétessel, burgonyás kockával és szarvasgombamártással volt, nagy sikert aratott, csakúgy, mint a ’Csokoládé Viola’ névre hallgató desszert is.

A vendégek ellátásáról és az értékes tombolanyereményekről 50 szponzor gondoskodott. A 150 vendég kifogástalan kiszolgálásáért több, mint 60 fős személyzet volt felelős, ehhez segítséget nyújtott a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, a Kelta Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola által delegálta több mint 40 diák is.

A résztvevő chefek, felszolgálók, hostessek és a szervezők önkéntes munkájukkal támogatták az esemény megvalósulását. A Gálaest bevételét a Magyar Vendéglátók Ipartestülete jótékonysági célokra és nemzetközi gasztronómiai versenyek támogatására fordítja.