Rövid hírek 2013.09.20.

Szépia lett az Espa Hotel

Megváltozik a zsámbéki négycsillagos Espa Bio & Art Hotel neve. A szálloda 2013 szeptemberétől Szépia Bio & Art Hotel néven működik tovább.

GSZT Rövid hírek

A szállodában úgy döntöttek, hogy a korábbi, a tulajdonosok neveinek kezdőbetűiből kirakott betűszónál a barna árnyalatait jelentő kifejezésről jobban asszociálhatnak a vendégek a szállodára, amelynek dizánját leginkább a barna és bézs színek jellemzik, tudtuk meg a szálloda igazgatójától, Russói Tamástól. A hotel változatlan üzemeltetésben működik, a megszokott vendégszeretettel és szolgáltatásokkal fogadja vendégeit.

*****

Másodszor is díjazott a hévízi Carbona

Másodszorra kapta meg Hévíz legnagyobb szállodája, a NaturMed Hotel Carbona a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetést. Ezúttal a szálloda éttermét díjazta a zsűri, amelynek gasztronómiai kínálatát a szakemberek hatékonyan hangolták össze a hotel egészségmegőrző és gyógyító szolgáltatásaival.

A Carbona a magyar szállodák között eddig az egyetlen, amely megkapta a minőség ügye iránt elkötelezetteknek járó elismerést.

A kulináris élvezetek központja a Carbonában az Attila étterem, amely idén a „Gasztronómia művészete”  című pályázattal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat vendéglátás kategóriában. A Carbona ezúttal már másodszorra, ráadásul a hotelek közül egyedüliként nyerte el a kitüntetést. „A Magyar Termék Nagydíj® komoly elismerése az egészségtudatos gondolkodás terjesztése érdekében végzett munkánknak” – mondta el Lukács Ferenc, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója a díj átvételekor.

Az Attila étterem étel- és italkínálata konyhaművészetileg is sokszínű. Az egyes ételeket színkódok alapján különböző  kalória-kategóriákba sorolják, a különböző ételallergiák kezelésére pedig teljes körűen felkészültek. A vendéglátóhelyen naponta átlagosan 800 főre készítenek ételt, míg a több mint 50 féle palackból álló hagyományos és bio borkínálat hazánk borvidékeit reprezentálja, diétás és paleolit ételkínálata a magyar éttermek között egyedülálló.

A Carbona kiemelkedő pályázatának köszönhetően különdíjként 1 évre szóló díjmentes élelmiszerbiztonsági tanúsítást is elnyert a TUV Rheinland InterCert Kft.-től.

Újdonság ebben az évben, hogy már vendéglátás témakörben is pályázhattak a hazai vállalkozások. A díjat elsők között nyerte el a Lázár Lovaspark a magyar lovashagyományok és gasztronómia bemutatásáért, valamint az Egri Korona Borház és ide tartozik a hévizi NaturMed Hotel Carbona elismerése is.

*****

Vajdasági invitáló

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére a szabadkai székhelyű  Pannon RTV kifejezetten a vajdasági magyar lakosságot megszólító  műsort indít péntek esti főműsoridőben. A szeptember második felétől futó adás 25 perces műsor keretében mutatja majd be a szomszédos Szerbiában élő magyaroknak a dél-alföldi régió turisztikai vonzerőit. A világszerte közkedvelt – a vajdasági magyar nyelvű televízióban újonnan indított – főzőműsor keretében a régióra jellemző ételek elkészítését is bemutatják, szerepet kap Magyarország más tájainak bor-és gasztronómiai kínálata is: Az MT Zrt. a kezdeményezéssel kifejezetten a magyar-ajkú nagyközönséget kívánja utazásra, hazánk teljesebb megismerésére ösztönözni, ám a magyar nyelvű műsor szerb feliratozásának köszönhetően a műsor a szerb lakosságot is megszólítja.

A forgatás szeptember 1-5. között zajlik és a tervek alapján a jövőben további magyar régiók bemutatására is sor kerül.

A Pannon RTV több mint 200.000 háztartásba jut el Szerbiában.

*****

Fejlesztés az egerszalóki Shiraz Hotelben

Mintegy egymilliárd forint értékű fejlesztés nyomán 20 lakosztállyal, illetve szobával és további wellness szolgáltatásokkal, összesen 2300 négyzetméternyi területtel bővül az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel.

A beruházáshoz 470 millió forintnyi támogatást nyert a szállodát üzemeltető, belföldi magánszemélyek által birtokolt Hotel Egerszalók Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében – közölte Szepesi Richárd igazgató.

Elmondta: a bővítés nyomán 6200 négyzetméterre bővül a keleti hangulatú, „Az Ezeregyéjszaka meséit” idéző szálloda hasznos alapterülete, amely immár 65 szobában, többségében lakosztályokban, egyszerre 150 vendég fogadására válik alkalmassá.

Jelentősen, összesen 1000 négyzetméter területűre bővül a wellness részleg is. A fejlesztés nyomán 6, együttesen 340 négyzetméternyi élménymedence áll majd a vendégek rendelkezésére.

A gyermekek számára kialakítanak egy szabadidős helyiséget, 3 ezer négyzetméteresre nő a szálloda kertje, illetve a terület és a szolgáltatások bővítése nyomán kilenc új munkahely jön létre.

A wellness részleg fejlesztése az idén decemberben befejeződik, míg a teljes beruházást a tervek szerint jövő  év május 31-én adják át – közölte az igazgató.

A szállodát üzemeltető társaság az elmúlt évben mintegy 500 millió forint árbevételt ért el. A hotel kihasználtsága az idén elérte a 75 százalékot – mondta Szepesi Richárd.