60 éve állt forgalomba a NoHab-GM M61-010-es mozdonya

NoHab-GM M61-010-es mozdony, vasút - turizmus

A NoHab-GM M61-010 mozdonya november 18-án különvonatként közlekedett Balassagyarmat és Ipolytarnóc között, Ráróspuszta állomást is érintve, hogy ezúton ünnepelje a forgalomba állásának 60. évfordulóját.

Az M61-010-es mozdony a magyar vasúti történelem egyik kiemelkedő alakja a NoHab-GM Alapítvány gondozásában ezen alkalomra szervezett nosztalgia úttal köszönte meg a vasúti közösségnek az elmúlt hat évtizedet. Az M61 típusú mozdonyok a svédországi NOHAB és az amerikai General Motors együttműködésében készültek és hosszú időn keresztül szolgálták a teherszállításban és a vonatközlekedésben.

Az ünnepségen a M61-010 mozdonya emlékeztetett mindenkit a múlt évtizedek vasúti közlekedésére. A mozdonyt az alapítvány gondosan restaurálta és karbantartja, így az érdeklődők találkozhattak az eredeti állapotú mozdonnyal.

A fotón: a NoHab-GM Alapítvány M61-010-es mozdonya a forgalomba állásának 60. évfordulóján különvonatként közlekedik Balassagyarmat és Ipolytarnóc között, Ráróspuszta állomáson 2023. november 18-án.

fotó: Máthé Zoltán / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .