Személyi hírek 2010.12.20.

2010. december 15-ével megvált a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletétől Gömöri Péter. A szakember, aki szakmai pályafutása harmincnégy évéből tizenhetet töltött az Egyesült Államokban – előbb az IBUSZ észak-amerikai igazgatójaként, később a jelenlegi nemzeti turisztikai képviselet létrehozójaként és első vezetőjeként – hazatérte után a szakmában kívánja folytatni tevékenységét. Eddigi két munkatársa, Rachidi Mária és Bacsa Krisztina viszi tovább az MT Zrt. New York-i képviseletének ügyeit. Elérhetőségeik változatlanok.

***

Debreceni János az MT Zrt. nemrég kinevezett marketing igazgatója megvált a szervezettől és a jövőben külsős szakértőként folytatja munkáját.

***

A Hotel Normafa új értékesítési vezetője Pető Vera, aki eddig a recepción dolgozott. Elődje Farkas Gabriella szülési szabadságra ment.

***

2010. december 15-től távozott a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. Budapest Kártya részlegéről Fatuska Zsolt belföldi értékesítési menedzser. A szakember 1997 óta töltötte be a posztot. Eredményes és intenzív munkájával hozzájárult a Budapest Kártya ismert és elismert termékké válásához. Munkája eredményeképp idén már több mint 240 partner értékesíti a Budapest Kártyát a fővárosban. Távozása után két kollégája, Tóthfalussy Sándor és Vadnai Márton veszik át feladatait.

***

2010. december 15-től távozott a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, Szabó Barnabásné, aki közel 10 évig töltötte be a posztot. A szakembernek – aki turisztikai nagyvállalatok gazdasági vezetőjeként 1984 óta dolgozott az idegenforgalomban-, jelentős szerepe volt a BTH Budapesti Turisztikai Kht., majd Kft. létrehozásában, szabályszerű működtetésében.

***

Ugyancsak december végén közös megegyezéssel távozik a BTH promóciós menedzseri posztjáról Paszternák László.

***

Három új vezető munkatárs áll munkába január 1-jétől a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft-nél. Szárity Krisztina vezeti majd a gazdasági és értékesítési részleget, Csizmadia Kristóf felügyeli a turisztikai szolgáltatási területet, s Bódis Gábor irányítása alatt tevékenykedik a marketingért és kommunikációért felelős terület.

***

Az Ibis Budapest Aero szállóból a szintén francia érdekeltségű Mamaison lánchoz igazolt át Nagy-Szász István, aki a jövőben a Mamaison Hotel Andrássy igazgatója lesz és ezzel párhuzamosan a Mamaison Residence Izabella pénzügyi és értékesítési részlegét is vezeti.

***

Szinte teljesen kicserélődött a paksi Erzsébet Nagy Szálloda vezetősége.
Az új igazgató Veiland László, aki Veszprémből érkezett a szállóba.
Az új értékesítési és marketing felelős Ácsné Csúz Viktória.
Az éttermi igazgató Hegedűs László.

***

Hévíz Város Turizmusáért Díj-ban részesült Fekete György, aki a Danubius vállalat Hévízi Szállodáinak igazgatói posztját töltötte be december 31-ig. Az ismert szakember jövő év január 1-től nyugdíjba vonul.

***

Kulturális munkájának elismerése ként magas rangú francia kitüntetést – Francia Köztársaság Művészeti és Irodalmi Rendjének tiszti fokozatát – kapott Rubovszky Rita, aki a közelmúltban vált meg a Hungarofest igazgatói posztjától.

***

December 13-tól Parti János a Kempinski Hotel Corvinus Budapest marketing és értékesítési igazgatójaként folytatja pályafutását. A fiatal szakember legutóbb a Courtyard by Marriott Budapest City Center értékesítési igazgatói posztját töltötte be.

A Kempinskiben a sales és marketingigazgatói posztot július óta átmenetileg, megbízással töltötte be James Doran, aki a lánc Magyarországért, Horvátországért, Csehországért, Szlovákiáért és Szlovéniáért felelős értékesítési igazgatója.

***

Nyugdíjba vonult Glaser Gyula a Gróf Apponyi Kastélyszálló volt igazgatója.

***

Elhunyt Ákos Géza a BKIK Idegenvezető Továbbképző Központ vezetője.

***

Három év után elbúcsúzott az Atout France-tól Vecseri Vanda, aki a jövőben is a francia nyelvterületen kíván dolgozni.