Megújította együttműködését a FruitVeb és a Budapesti Nagybani Piac

Céljuk a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése

Az infrastruktúra fejlesztését és az információáramlás fontosságát hangsúlyozta Házi Zoltán, a Budapesti a Nagybani Piac vezérigazgatója a második Piac Éjszakájának sajtótájékoztatóján. A célok eléréséhez a piac vezetősége megújította együttműködését a FruitVebbel, amelynek értelmében tovább erősödik a termelők és a piac közötti kommunikáció, valamint közösen dolgoznak majd a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésén. A rendezvényen ünnepelték a Budapesti Nagybani Piac és az Élelmiszerbank együttműködésének első évfordulóját is.

Második alkalommal rendezték meg a Piac Éjszakája rendezvényt, amelynek keretében egy estére megnyíltak a piac kapui a nagyközönség előtt. Az esemény alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója beszélt az eddigi sikerekről és tervekről.

Szeretnénk, ha minél többen megismernék a Budapesti Nagybani Piac munkáját, csak 2017-ben több mint 460 000 tonna áru ment keresztül a piacon és kiemelt célunk, hogy tovább növekedjen a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Többek között emiatt is újítottuk meg együttműködésünket a FruitVebbel, fontos, hogy a fogyasztók asztalára továbbra is a lehető legfrissebb áru kerüljön, egyenesen a termelőktől” – kezdte Házi Zoltán. „A fogyasztók mellett a dolgozók elégedettsége is kiemelten fontos számunkra, ezért több infrastrukturális fejlesztést is tervezünk, mint például a további rakodóhelyek biztosítása” – mondta el a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója.

A FruitVeb ügyvezető igazgatója, Dr. Domján Erika a termelők visszajelzéseire helyezte a hangsúlyt.

„Szervezetünk a kereskedők, termelők és feldolgozók háromszögét fogja össze, megkönnyítjük a szereplők egymás közötti kommunikációját. Az új együttműködés keretében még szorosabb kapcsolatot szeretnénk kialakítani, célunk, hogy a termelők és a Nagybani Piac között segítsük az információáramlást. A termelők visszajelzései alapján a Nagybani Piac is további terveket készíthet arra, hogy milyen irányú fejlesztésekkel lehet növelni a dolgozók elégedettségét” – mondta el Dr. Domján Erika.

A Piac Éjszakája alkalmából ismét kitelepült a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, önkéntesei ízletes ételt osztottak a piacon dolgozóknak, valamint a helyszínen ünnepelték az egyesület és a piac együttműködésének egy éves évfordulóját.

„Nagyon hálásak vagyunk a Budapesti Nagybani Piacnak, hogy ingyenesen biztosítják nekünk a helyszínt ételgyűjtő konténerünk kihelyezéséhez. Eddig 15 millió Ft értékű árut vehettünk át, miközben megismerhettük a termelőket is, közvetlen kapcsolatba kerültünk velük. Boldogok vagyunk, hogy 350 szervezettel együttműködve lehetőségünk van friss zöldségeket és gyümölcsöket eljuttatni a részorulóknak” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Piac Éjszakája idén is sikert aratott, az esemény regisztrációja pár óra alatt betelt és 100 érdeklődő tekinthetett be a piac kulisszái mögé. Meglátogathatták a híres banánérlelőt, az egzotikus gyümölcsök termelőit, a nagykereskedelmi raktárakat és a termelői szektort. A Budapesti Nagybani Piac jövőre is várja majd a nagyközönséget, hogy minél többen lássák, honnan kerül a friss zöldség és gyümölcs az asztalukra.

(Kovács Tamás)