Több mint harmincezer raklap fér el a Hell új raktárában

A magyar vállalat 30 méter magas csarnokkal zárta le 30 milliárd forintos fejlesztéssorozatát.
Harmincegyezer raklap befogadására alkalmas magasraktárat adott át a Hell Energy Magyarország Kft. Szikszón. Már tavaly év végére felépült a cég töltőüzemét az alumínium italdobozgyárral összekötő szállítópálya-rendszer, és befejeződött a raktár állványrendszerének összeszerelése. Mostanra pedig elkészült a 30 méter magas, készáru tárolására alkalmas, teljesen automatizált épület, s ezzel lezárult az energiaitalt gyártó cég hároméves beruházási programja.


Így épült fel a szikszói komplexum 2006 óta
A csarnokátadáson Csereklye Barnabás ügyvezető ismertette, hogy a Hell Energy márka 2006-os piacra lépése után négy évvel már piacvezető pozíciót szerzett az országban az energiaitalok gyártásában. A vállalat ezért 2011-ben saját töltőüzemet épített, ahová először alumínium italdobozok töltésére alkalmas gyártósort telepítettek, majd később egy pet palack töltősorral bővítették.
A 2016-ban indult és most lezárult hároméves beruházási programban 2017 nyarára megépült Magyarország első alumínium italdobozgyára. Tavaly adták át a cégcsoport harmadik fémdobozos töltősorát, amellyel megduplázták gyártókapacitásukat, így már napi 4,5 millió darab energia- és üdítőitalt állítanak elő a szikszói üzemben. A megnövekedett gyártókapacitás követelte meg, hogy a cég a logisztikai központját is folyamatosan bővítse.
A magyar tulajdonú Hell Energy csaknem 30 milliárd forintot költött fejlesztésekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. Az elmúlt nyolc évben összességében mintegy 220 millió euró értékben fektetett be a térségben, ezzel több mint 600 új munkahelyet teremtve, így már csaknem ezer embert foglalkoztat. A harmincmilliárd forintos beruházást a kormány hétmilliárd forinttal támogatta.

(Magyar Építők)