220 éves tradíció és modern minőség ellenőrzés Hévízen

A Hévízi Tradicionális Kúra védjegyet kilenc szálloda érdemelte ki újabb két évre.
2015-ben Hévíz saját védjegyet hozott létre a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra (HTK) hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.
A Hévízi Tradicionális Kúra alappillérei a gyógyvízben való fürdőzés mellett az iszappakolás és a súlyfürdő. Kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása is része a csomagnak csakúgy, mint a masszázsok, mozgásterápiák és a fiziko-, valamint hidroterápia is. A kúra időtartama ideális esetben két hét.
Azok az intézmények jogosultak a védjegy viselésére, amelynek megvan a kúrához kellő szakmai, orvosi háttere és gyógyászati infrastruktúrája (pl.: gyógyvizes medence, súlyfürdő, iszap pakoló). A feltételek rendelkezésre állását kétévente szakmai bizottság ellenőrzi.

Február 15-én három tapasztalt reumatológus főorvos – Dr. Bergmann Annamária, Dr. Domokos Gábor és Dr. Csordás Sándor – a Kúrát nyújtó intézményeket személyesen felkeresve ellenőrizték a HTK infrastrukturális és személyzeti feltételeit.
Az alábbi hévízi intézmények újravizsgáztak és újabb két évre kapták meg a minősítést:
Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Danubius Health Spa Resort Aqua*, Danubius Health Spa Resort Hévízsuperior Hotel Aquamarin**, Hotel Európa fitsuperior Hunguest Hotel Helios, Kolping Hotel Spa & Family Resort, Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézete, NaturMed Hotel Carbona*superior