Az Accorhotels.com már arabul is elérhető

A gyorsan növekvő közel-keleti piac hatékonyabb eléréséhez az Accor az új verzióhoz a helyi sajátosságokat is figyelembe vette

AccorHetels több nyelven

Az Accor tovább folytatja multi-brand foglalási rendszerének, az Accorhotels.com-nak a fejlesztését, figyelembe véve a növekedési potenciállal bíró piacok sajátosságait. Az új arab oldalakkal összesen 31 geolokalizált verzióban és 16 nyelven érhető el a weboldal: angolul, franciául, németül, hollandul, spanyolul, japánul, olaszul, portugálul, brazil portugálul, kóreaiul, kínaiul, törökül, indonézül, oroszul, lengyelül és így már arabul is.

„Az Accor határozottan erősíti és fejleszti digitális stratégiáját, hogy folyamatos, közvetlen és interaktív kapcsolatot alakítson ki vendégeivel. Az arab verzió bevezetésével megerősíti vezető szerepét az innovációk terén is” – magyarázza Jean-Luc Chrétien, az Accor értékesítési, disztribúciós és loyalty alelnöke.

A Közel-Kelet és Szaud-Arábia nagyon fontos küldő piac az Accor számára, amely piacvezető a régióban, emellett további terjeszkedés a célja. Mindez megerősítette az arab nyelvű weboldal fejlesztésének szükségességét, az arabul beszélő vendégek jobb kiszolgálása, illetve a régión belüli kapcsolatok erősitése érdekében. 

Az arab az 5. leggyakrabban használt nyelv a Földön, körülbelül 422 millióan beszélik és több mint 20 országban hivatalos nyelv az UNESCO adatai szerint. Az Accorhotels.com arab nyelvű oldalának a létrehozásával az Accor ezen a fontos piacon rengeteg üzleti lehetőséget kinál mind a belföldi, mind a külföldi utazások terén. Ráadásul a World Tourism Organization szerint, a Közel-Keletről történő utazások száma az elmúlt 20 évben megnégyszereződött. 

Az Accor a Közel-Keleten piacvezető, 62 szállodával (15.100 szoba) és 7 márkával (a gazdaságostól a luxusig) 10 országban van jelen. Jelenleg további 30 szálloda, több mint 7000 szoba van fejlesztés alatt. A csoport célja, hogy 3 éven belül 100 hotellel (25.000 szobával) legyen jelen a térségben.

Christophe Landais, az Accor közel-keleti régiójának igazgatója az Accor stratégiai kihívásairól beszélt: „Az Accorhotels.com arab változatának elkészítése összhangban áll az Accor és annak disztribúciós csatornáinak dinamikus fejlődésével. Az új nyelvi verziónak köszönhetően az Accor erősíti jelenlétét a közel-keleti piacon és más arab nyelvterületeken abból a célból, hogy helyileg népszerűsíthesse hoteleit.”

Az új felület releváns és személyre szabott kínálatot biztosít majd látogatói számára. A honlap, a foglalási felület és a hotelekről szóló információk egyaránt elérhetőek arab nyelven, emellett arab nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal is segítik az online foglalásokat.

Az Accor azon úttörők között van, akik cégen belül, saját, geolokalizált arab nyelvű weboldallal rendelkeznek. Romain Roulleau, az Accor e-kereskedelmi elnökhelyettese ezt mondta: „Az arab verzió létrehozása egy technológiai kihívás volt számunkra. Egy egyszerű, de hatékony foglalási eszközre volt szükségünk, amely figyelembe veszi és illeszkedik az arab nyelv sajátosságaihoz. Mindez lehetővé teheti számunkra, hogy 2014-

ben az Accorhotels.com helyi eladásait több mint 50%-kal növeljük.”